Iron African – My Own Little War

Iron African är en rappare och producent från Stockholm, vars musik är starkt influerad av den amerikanska östkusten där han tillbringade mycket tid under den gyllene eran av amerikansk hiphop. Inspirerad av storheter som Dj Premier och Rick Ruben, undertecknade Iron African ett avtal med Royalty Network Publishing i New York redan 1999. På den tiden gick han under namnet Shiny Dayz och hade just börjat spela in i legendariska Fast Forward Studios på Manhattan. I början av 2000 släpptes första singeln 720 Degrees med distribution av ökända Buds Distribution och ett debutalbum spelades in för release. Två dagar innan premiärspelningen av fullängdaren på New York Music Week den 13:e september 2001 skedde dock terrorattentatet mot World Trade Center, hela USA chockades och Iron African hann flytta tillbaka till Sverige  innan musikbranschen hunnit återhämta sig igen.

I Stockholm droppade han namnet Shiny Dayz och började använda Iron African. Han bildade ett eget musikbolag i Ruush Music (Realise U Under Savere Heat) och släppte några skivor. 2005 kom debutalbumet Thirld World Animals och sedan dess har artisten släppt ytterligare två indiealbum, The Hunger och Late Bloomer. Nu, 2010, är vi på Whoa glada att kunna presentera rapparens fjärde album My Own Little War, för gratis nedladdning. Här följer hans egna ord om albumet:

Jag kallar albumet My Own Little War eftersom jag känner att jag har varit i min egen lilla värld och gjort just detta, slagits i mitt eget lilla krig. Livet kan vara tufft mot dig ibland men alla kan inte relatera så du måste göra det du kan bäst. Kämpa för det du tror på. Musiken låter en del som 70-talet på steroider. Mycket punk rock och phycadelic rock över tuffa trumbeats. Det är definitivt upp till lyssnaren själv att bedöma men jag har fått höra att soundet har mycket energi.

Ladda hem My Own Little War, exklusivt här på Whoa, genom direktlänken nedanför låtlistan.

Låtlista:
01. Off The Cliff
02. Poison Ego
03. Fire
04. Addicted
05. Master Of My Soul
06. Damages
07. Punk Hopper
08. Unknown Soldier
09. Fukken Jokin
10. Look out!
11. First Of All
12. Ask Them

LADDA HEM NETPLAYEN GENOM ATT KLICKA HÄR

Relaterade länkar och information:
Ladda hem gammalt material med Iron African här!
www.myspace.com/theironafrican
www.trumotive.com

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2010/11/20/iron-african-my-own-little-war/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Forumtråd: [Whoa Netplay] Iron African – My Own Little War

Läs mer: