Exklusiv mp3: Yde & Tobbe – Entusiast & Idiot (med Budji)

Sommaren 2011 besöktes Yde & Tobbes lilla studio av ingen mindre än Budji, och resultatet av detta möte blev låten Entusiast & Idiot! Låten handlar kort och gott om rapparnas personliga syn på deras egen musik och deras musicerande. Om vikten av att förmedla något, om att stå för det man tycker och om att stå för sin integritet som artist. Rappen är snyggt paketerad i en produktion signerad Budji.

Yde & Tobbe är en duo med bas i Södertälje, och undantaget ett par släppta strölåtar har det inte hörts mycket från gruppen sen släppet av Jävligt bra EP i januari 2010. Duon har dock spelat ganska frekvent, och för tillfället jobbas det med två plattor. Några releasedatum är ännu inte satta, utan ”materialet ligger i marinad på obestämd tid”. Till dess att tiden känns mogen kommer gruppen att gästa några mixtapes samt fortsätta släppa strölåtar med jämna mellanrum.

I juni förra året släppte Budji plattan Eldsjälar och bananskal via Whoa.nu, som fått bra respons i princip över allt där den hörts. För tillfället jobbas det hårt på den kommande plattan I skuggan av korkeken, som beräknas släppas i sommar.

Både Yde & Tobbe och Budji kommer att spela live på Av Kärlek på Münchenbryggeriet (Smedjan) i Stockholm nu på lördag den 14 januari mellan 14:00 och 18:00! Andra bokade artister är EllDa, Eye N’ I, Houman Sebghati, Iron African, TJ., Finess, GPunkten och Samboii. Det kommer även hållas föreläsningar av Stress och Roberto Martorell.

Illustrationen till låten är skapad av Oktay Kung, och ni hittar honom här på Whoa under användarnamnet otk.

Klicka här för att ladda ned låten

Och för dig som föredrar att provsmaka först:

Kontakt:
[email protected]
[email protected]

Länkar:
youtube.com/ydetobbe
myspace.com/ydetobbe
facebook.com/ydetobbe
budji.se
facebook.com/budjionline

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2012/01/12/exklusiv-mp3-yde-tobbe-entusiast-idiot-med-budji/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till våra mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Hur gör jag för att släppa en låt exklusivt på Whoa?
Vi släpper gärna exklusivt material som ingen hört förut. Skicka din osläppta/ohörda låt (ladda inte upp på youtube, zshare, soundcloud osv.) som ”bifogad fil” till [email protected], så hör vi av oss om vi är intresserade. Ljudkvalitén får gärna vara 320 kbps. För mer info, klicka här.

Glöm för all del inte att tycka till om låten i forumet!

Forum: [Audio] Whoa presenterar: Yde & Tobbe - Entusiast & Idiot (med Budji)

Läs mer:

Kommentarer

   
mfs
2012-01-12 9:53
Fet låt! Budji levererar.
2012-01-12 11:39
Jag gillar vad jag hör, svängigt. Whoa borde inte sova på detta!
2012-01-12 15:23
Yeah, Budji fortsätter imponera.
2012-01-12 15:46
Fet låt grabbar!
Ni gjorde det igen! :)

Keep it up!
2012-01-12 17:22
Vilken fet låt!

Den både är och mår bra! Skönt att höra ;)
2012-01-13 0:26
Kul att den trivs i era högtalare och hörlurar! Tack o Bock!
2012-01-14 1:26
Som sagt, skitkul att låten uppskattas! Tack för att ni tar er tid att kommentera!


//Tobbe
2012-01-15 23:25
Låter grymt! Jävligt sweet sound. Och det svänger, vilket är kritiskt viktigt! BOOM!!!
2012-01-16 16:35
bra skit det här assuuu!
2012-01-16 23:07
Tack hörrni! :)


//Tobbe
2012-01-19 21:40
Gillar det tålmodiga, metodiska soundet på låten. Allt är väldigt kompetent levererat och välskrivet, och sammantaget strålar låten av den entusiasm ni beskriver. Det enda som skiner med sin frånvaro här är någon sorts idiot.
2012-01-19 21:59
Gillar det tålmodiga, metodiska soundet på låten. Allt är väldigt kompetent levererat och välskrivet, och sammantaget strålar låten av den entusiasm ni beskriver. Det enda som skiner med sin frånvaro här är någon sorts idiot.
Det e väll endå för väl? :)
2012-01-20 0:55
Omen - E med på vad du menar, har tänkt lite i samma banor faktiskt. :)
2012-02-08 17:00
Gillar det tålmodiga, metodiska soundet på låten. Allt är väldigt kompetent levererat och välskrivet, och sammantaget strålar låten av den entusiasm ni beskriver. Det enda som skiner med sin frånvaro här är någon sorts idiot.


Det e väll endå för väl? :)


men vänta, jag var ju med på låten? ;)
2012-03-15 0:42

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Audio] Whoa presenterar: Yde & Tobbe - Entusiast & Idiot (med Budji) för att kommentera!