Veckans Mp3 – 2003

Tyvärr har vi inga datum på de flesta låtar som kom 2002-2003. Om ni vet ungefär när vi släppte en låt så hör gärna av er på [email protected]. Alltid kul att veta.

P.M.S – We can’t stop

P.M.S har ordet:
P.M.S är en hiphopgrupp från Malmö som härmed droppar sin första låt, ”We can’t stop”. Gruppen består av Pluralis, Martin (kvist100) och Sam-One, en tung anthem låt som alla kan skaka rumpan till. Beatet är producerat av Sam-One. Var på er vakt, mer finns att vänta av P.M.S.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Vanek – Lyrikalisk Levitation

Vanek har ordet: ”Börjar med ett vanligt utlåtande: Jag försöker sticka ut i bråten av svensk hiphop och skilja mig från resten. Inte för att hävda min överlägsenhet utan för att samhället har präglat mig i en individualistisk anda. Jag gör det här för mig själv, för att det är intressant att se var man kan komma med en beat och en text. Där de båda medierna samverkar och förstärker varandra. Allt är gjort av mig, om min grej sticker ut får ni avgöra.”

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Fronda med Kenta – Favete

Alla verkar ha en åsikt om rapparen som ligger bakom den här veckans aktuella mp3a, nämligen Fronda. Ladda ner ”Favete” och bilda dig en egen uppfattning, och om du gillar den så kan du klicka på bannern till höger och köpa hans splitternya platta ”Fortfarande underjord”. ”Favete” gästas av Favete Liguis-kollegan Kenta och den är producerad av Fronda själv.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Mazy feat. Klaeboe – Escalate

Denna veckan är Mazy tillbaka med en ny låt här på whoa. Den heter ”Escalate” och här gästas Mazy av Klaeboe. Producerar gör Trane & Benson från Göteborg och DJ Kahn lägger cutsen. Låten är inspelad och mixad i Farmside Studios.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Above Ground – Dissonans

Veckans mp3a kommer från den smutsiga södern i Skåne. Above Ground, bestående av medlemmarna Tromba, PhatJenk och cseger, presenterar ”Dissonans”. De hördes senast på Streetzone’s ”Jakten på under orden III”, och låten här på whoa har spelats in helt utan instrument och samplingar. Både rap och beat är gjorda vokalt alltså.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Ebola & Kenta Kuk – Chilla Ner

Leffe och Helge, aka Ebola och Kenta, presenterar en rykande färskt låt vid namn ”Chilla Ner”. Eftersom det var längesen de gjorde något ihop så spelade de in en låt lite fort. Dels för att de har jävligt skoj när de spelar in och dels för att ha något att kunna spela live. Du ser dem på Lava i Stockholm nu på Fredag, 19/4.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

V.I.P.z – V.I.P.z

V.I.Pz består av Armin och 08, som har rappat i ca 6 år. Den här självbetitalde låten är producerad av Matthew från Matthew & Raw, och det är även han som scratchar. V.I.P.z jobbar nu med sitt 4:e demo.
Kolla in även V.I.P.z hemsida.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Beväpnad Tjockis – Hallå Där

Beväpnad Tjockis, en 17 årig rappare från Stockholm, presenterar här en laid-back låt med koncentration på rim. Låten är producerad och mixad av Nima och Edge (som utgör gruppen ”Kalaspuffarna” med Beväpnad Tjockis) backar upp honom på vocals med adlibs och dylikt.

Ladda ner

Anel feat. M.A – Trist

Anel är en 17-årig rappare från Lomma i Skåne som tillsammans med M.A släpper den sköna låten ”Trist” här på whoa. M2K har producerat låten, och det är hans allra första produktion.
Anel ingår i kollektivet Scenvapen (Anel, Edge, Vigge & Gymark) och ska snart släppa ett tape med sololåtar och en del gäster.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Alpha Omega feat. Daniel Boyacioglu – My Room

Efter flera års tystnad släpper nu Alpha Omega en låt. Och det gör han tillsammans med poeten Daniel Boyacioglu som just nu är aktuell med en egen bok. Låten, ”My Room” handlar om vardagslivet, med ens eget sovrum som utgångspunkt och är tagen från Alpha Omegas demo som även den kommer släppas på whoa senare i sommar. Ni som vill höra och läsa mer om Alpha Omega kan gå in på www.elqpe.com

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Pierre – 85-88

Pierre som i slutet av förra året släppte sitt demo ”Smalltown Lyrics” jobbar nu på nytt material. Från det nya materialet bjuder han på låten ”85-88”, en liten historia om tiden då det begav sig. Med sina 31 år så tillhör Pierre definitivt den gamla skolan. ”85-88″ är inget undantag, berättelsen är i centrum. Beatet står Tim K från gruppen SpeakersCorner för. Småland är åter i huset.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Undertecknamn – I ett andetag

Undertecknamn har ordet: ”I ett andetag är titeln på denna låt producerad av mina käre vän Kalle Kryptonite. Jag ville bara ta vara på många av mina tankar som flyter omkring här inne då och då. Mer sådana här låtar kan ni förvänta från mig i framtiden. För de som vill höra mer så släpps mitt andra demo vid namn, ”Undertecknat, Undertecknamn” den 24 Juli.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Mickelito – Brevet

Tack vare en hel del serverstrul så var det ett tag sedan vi presenterade en ny mp3a, men nu är vi tillbaka med 16 åriga Mickelito och hans låt ”Brevet”. Han är bosatt i södra Spanien, i Fuengirola och representerar Solkusten och Laxmacka Crew med låtar om allt från gummistövlar till mer seriösa låtar som denna. För att prova på något nytt gör han alltså nu en seriös låt i form av ett brev till sig själv 15 år fram i tiden. Splatterkatter (Bad Taste Productions) står för produktionen och Mickelito själv för resten.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Street Advocates – Errors Of The World

Sage One har ordet: We’re three heads from the US nowadays located in Kaiserslautern (K-Town), Germany. The concept of this track is anti-americanization of the world. We’re basically saying fuck that son of a Bush. They’re trying to achieve world domination and Street Advocates is lettin you know. On the song it’s DJ Kemz (Miami) on production and scratch, Sage One (Seattle) spits first, then Kemz, then Jermz (Bronx NY). For contacts, info and more free music, drop a mail.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Stor & Jeremias – Från Ingenstans

Senast vi hörde från Stor var det tillsammans med Nicole i låten ”Barn till man”, som även den släpptes här.
Denna gång har han med sig Jeremias och Charlie från Vendetta (som står för beatet) i en klart lättsammare låt, ”Från Ingenstans”, som skulle varit med på deras gemensamma demo med samma namn. Det kommer tyvärr inte släppas, men bägge har material på gång, Jeremias med ett soloprojekt och Stor i samarbete med Vendetta.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Astmagräs – Alone

För första (men inte sista) gången presenterar whoa en låt som inte är hiphop. Astmagräs från Uppsalagruppen Ordligan släpper genom whoa en kort men otroligt skön reggae-låt.
Låten är inspelad hos Astmagräs kusin uppe i Orsa, där en musikhögskola finns. Låten heter ”Alone” och budskap efter budskap klingar iväg till reggaetonerna. Produktionen står MannE för.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Cap & Quinze – What does it take

Det är dags att låta rappare från Småland skina lite igen här på whoa, närmare bestämt Cap & Quinze från Växjö. I helgen spelades deras låt ”2 Faces” på P3 Hiphop, och här droppar de ”What does it take”, som även kommer vara med på deras demo. Låten är producerad av TK. Lyssna och njut!

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Subrosa – Words of the reaper

Subrosa har producerat sen -97 och plockade ett år senare upp micken för första gången. Han är i första hand producent, men ibland när tillfället är rätt så lägger han några rhymes.
Låten ”Words of the reaper” är producerad och skriven av Subrosa för Inga Klena Produktioner.
Subrosa kommer framöver kunna höras i diverse colabs.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Skitzophrenic feat. DNA – Place your bet

Jönköpings-producenten/dj:n Skitzophrenic (Replikant, Gruppterapi och Fallna Änglar) hookar upp med Västerås-rapparen DNA aka Dan The Electrical Man och släpper ”Place your bet” här på whoa. DNA jobbar just nu på ett soloprojekt som kommer gästas av bla Ebola, Kenta K och PL-13.
Skitzophrenic jobbar med olika projekt och frilansar som producent åt olika artister.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Fraseri – Gnat & Tjat

Denna veckan är det dags igen för en låt på svenska, framförd av gruppen Fraseri. Gruppen består av rapparen Format (även medlem i Mat åt far och De elaka bröderna) och beatmakaren Dragan. De har släppt ett demo, ”Inte mer än rätt!”, tidigare i år och denna låten är tagen från deras nästa demo med titeln ”Källartoner”. Texten beskriver hur trött man kan bli på livet och på människor som bryr sig om fel saker.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Dagis Dropouts – Tillbaka från graven

Veckans aktuella mp3a har titeln ”Tillbaka från graven” och framförs av Eskilstuna-duon Dagis Dropouts, som består av MC Barva och Slusken. Låten är inspelad i Mad Labs Studios och är producerad av Slusken, som även är känd som KR från Mad Giants. Värt att nämnas är även att detta förmodligen är whoa’s första låt som innehåller samplingar från en, ehm, vuxenfilm!

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Underklassen – Alla o Alla

Underklassen bildades för cirka två år sedan och består utav rapparna Rawa & Mommo (17/18 år). De låg på ett bolag vid namn Hitemhard och lyckades spela in ett EP, men fick aldrig ut den på marknaden, så nu har de gått sin egen väg o ska börja spela in ett demo som bland annat gästas av Sabo, Ju-mazz & Hectic. Låten ”Alla o Alla” är ett liten smakprov från det demot och är producerad av Prins J, som ni även kommer att få höra mycket av på skivan.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Spaahder feat. Tim K – Din blick tillbaka

Denna veckan är det åter dags för Småland att representera här på whoa. Det är Spaahder från Vimmerby som tillsammans med Tim K från Speakers Corner presenterar låten ”Din blick tillbaka”. Spaahder är ena halvan av gruppen MCP Allstars där även hans bror Axis, som ligger bakom produktionen på denna låt, ingår. ”Din blick tillbaka” kommer även medverka på samlingen ”GroundZero” som släpps i december på Alkoholy Records.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Spakur & Bitch Viking – Kvinnan med den lustiga hatten

När Spakur och Bitch Viking (från Uppsala) rappar tillsammans blir det oftast bounce. Här levererar en studsig låt vid namn ”Kvinnan med den lustiga hatten”. För det sköna beatet på denna låt står Dj Lo-Kut.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Everlasting Motion – Perfection

Everlasting Motion består utav Pure Purpose, Eez & Veracity. De sysslar primärt med hiphop musik, men även soul, rnb, drum n bass och pop. Pure Purpose är MC/producent, Veracity MC/co.producent och Eez MC/producent.
Alla gruppmedlemmar bor i Sthlm’s området och är födda 1985-1983. Inom en snar framtid väntas också ett tape släppas.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

SubGeniuz – Pimp

Håll era tjejer i koppel. SubGeniuz pimpar sönder dina högtalare med en ny låt. Beatet är gjort av Boss Crew, och pimpen är självklart Whoas egen fattige representant som satt Skövde och främst Ryd på kartan.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Rastegar – R.A.S.T.E.G.A.R.

Vahid Rastegar är en 19åring uppväxt i Gottsunda, Uppsala. Han började rappa 1995 och producerar de flesta beatsen själv, men den grymma beaten på R.A.S.T.E.G.A.R. är proddat av Rune Rotter för bb-enterprices.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

MCP Allstars – Skenet Bedrar

MCP Allstars består av två bröder, Daniel (19) aka Spaahder och Robin (16) aka Axis. De kommer från Vimmerby i Småland och har rappat i ca två år. De håller just nu på färdigställa sitt första demo, så håll utkik efter det.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Frispråkarn – Undan

Denna vecka har vi nöjet här på whoa att presentera emceen Frispråkarn som ni bland annat hört i Rap-SM och på Streetzones platta ”Jakten på Under-Orden 2″. Här ger vi er den sköna låten ”Undan”, som även hördes på P3 Hiphop förra veckan. Produktion av Dawid (clatchboy här på whoa).

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Bobby Sixkillah & Kat Nekk – Baby

Kat Nekk & Bobby Sixkillah kom in i hiphopen tidigt i livet. Bobby’s storebrorsa breakade och på den vägen började de tidigt lyssna på musiken. När de sedan lärde sej använda ljudprogram på gymnasiet så började de spela in också.
Språket var engelska från start, båda tycker att hiphop ska vara på engelska, för allt annat är wack. Just nu filar killarna på ett demo, projektet går under namnet ”Watch ya god damn step kid!”, och här är ett smakprov med glimten i dom rödsprängda ögonen!

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2tummarupp – Gratis

2TummarUpp består av medlemmarna STM och Nazer, båda födda 1984. På ett lånat beat signerat Dj Quik lägger de några verser om gratis mat, hur udda det än kan låta. Medlemmarna i gruppen bor i Kista och just nu håller de på med en demoskiva som de söker producenter till, så hör gärna av er till nån av dem. De vill även tillägga att de inte enbart gör oseriösa låtar :)

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Plant Of Trails – Summer 5 years old

Veckans mp3a heter ”Summer 5 years old” och kommer från inga mindre än Plant Of Trails, som består av A Prosperous Half, F.A.B.SOUL & Porter. Samtliga medlemmar ingår i musikkollektivet Cerebral Fobia där även Nadasdi & Smea är med.
Alla i Plant Of Trails jobbar just nu på olika soloprojekt och både Porter och A Prosperous Half kommer släppa grejer snart.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

XL Fam – För mycket luft

XL FAM består av fem personer, varav två är från Stockholm, Andreas & Sahal, och tre från Helsingborg, Fredrik, Rikard & Marcus. De två från Sthlm har haft en grupp tillsammans sedan 1998 och tidigare i år bildade de XL Fam med de övriga tre medlemmarna.
”För mycket luft” är inspelad i Helsingborg och är producerad av Mishkin. Gruppen håller just nu på med en EP som kommer vara klar nästa höst.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Pure Purpose – Flavour

Rapparen och producenten Pure Purpose bjuder här på en dirty och grimy låt med namnet ”Flavour”. Den är tagen från den kommande skivan ”Purified Dirt” som planeras släppas inom de närmaste månaderna. Låten gästas av Sveriges vassaste FemCee Jacqueline och mörkrets härskare Delirium Tremenz, och den är producerad av Pure Purpose själv.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

AtSleep – Wings for today

AtSleep är en rappare/producent från Stockholm som hållit på i ungefär ett år. Han rappar om allt från ”hidden slavery” till ”beeing broke and eating noodles every day”. Låten han släpper här på whoa, ”Wings for today”, kom till när han satt och tittade på Tool’s video ”Parabola”.
AtSleep är med i grupperna Outspoken (med Nothingman) och No Ideas (med Andrue) och den förstnämnda jobbar just nu på ett nytt demo.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Olzen – De é fan fest

Olzen, från Växjö, delar här med sig av en krökarlåt från hans kommande demo som är under produktion.
Låten heter ”De é fan fest” och är producerad av AirGo från Sala, som även producerat två andra låtar på Olzens demo (som släpps innan årsskiftet).

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Poets & Playwrites – Topline Writers

Denna vecka bjuds det på en låt från Poets & Playwrites. Mr. Ornament och Hafstrom bakom puffskyddet och beatet är proddat av Vicious, som har producerat i 1,5 år. Orny och Haffe lämnar inte ut sådana uppgifter. O & H bor utanför Malmö medans Vicious bor i Svängsta. Låten är inspelad i Sauna Productions.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Pierre – Dream vs. Reality

Som en försmak på Olzen och Essets samlingsplatta ”Skönt att ha till sommaren”, som kommer i Juni, så presenterar Pierre & whoa ”Dream vs. Reality”, som kommer vara med på skivan.
Låten, som är producerad av Alpha Omega, har även A-thon från SpeakersCorner på refrängen. För ett par veckor sen släppte Pierre, som ingår i gruppen Kartellen, sin låt ”30 years” på Svendetta.com och nu börjar saker verkligen röra på sig i Småland.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Rastegar – Aj

19-åriga Rastegar från Gottsunda, Uppsala droppar här sin andra låt på whoa. Titeln är ”Aj” och det är första gången någonsin han rappar på en låt med bounce-beat. För produktion står Ken Ring för BB-Enterprises.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Tinitus & Ted – Låt oss göra barn

Tinitus & Ted, från Stockholm, har båda varit inblandade i aktuella mp3′s här på whoa tidigare. Senast hörde ni Ted’s rap på ”The battle between over and under us” där Tinitus hade producerat beatet. Här släpper de nu ”Låt oss göra barn” där båda två rappar och ännu en gång står Tinitus för produktionen. Cuts av Dj Madwrist.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

T-Roc – I’m Back (Hello part 2)

Här kommer en, enligt T-Roc själv, jävligt oseriös låt med glimten i ögat. T-Roc är 22 år och kommer från Uppsala. Han har rappat sen 80-tal, och har producerat det mesta själv. Även denna låt är producerad av honom och inspelad i hans egen studio, ”Rocs House Recordings”. Checka!

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Glappkäft & Kung Henry – Skrik & Panik

Kung Henry som tidigare i år släppte sin andra EP ”Klockspel” allierar sig här tillsammans med Glappkäft, mest känd från sitt mer eller mindre lyckade battle mot Mackan för ett bra tag sen. Båda två är från Uppsala.
Glappkäft debuterar snart med sitt demo som går under arbetsnamnet ”Du kunde ha köpt en hamburgare” som planeras att släppas i tu med att denna mp3a släpps. Men ger nu exklusivt bort ”Skrik & Panik”till oss här på whoa.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Tandem feat. J.Ett5 – Vi

Adam å Martin från gruppen Tandem gästas av gbg rapparen J.ett5 på den här nyrullade sommarjointen. Låten är producerad, inspelad och mixad av Martin i Samfundish Studio 1.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Pierre – Who Is P

Från småstaden Värnamo i Småland kommer Pierre. Ni har tidigare hört honom på bl.a ”Skönt att ha till sommaren” och på DJ Silence ”Rimslakt”. Nu i dagarna är hans demo ”Smalltown Lyrics” klart. Det är därifrån vi hämtar låten ”Who is P”, som är en resa ner i Pierres djupaste funderingar om livet. Produktionen står CoF för. För mer info och för beställning av demot, maila [email protected]

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Arash & Danne – Kärlek mot hat

Veckans aktuella mp3a framförs av den 14-åriga rapparen Arash från Uppsala med sig har han gästen Danne (16 år, från Hässelby). Låten heter ”Kärlek mot hat” och är producerad av Viktor Axberg. Mer info om Arash: prima.tk

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Cociio feat. Zofi – Freedom

Veckans aktuella mp3a heter ”Freedom” och framförs av Cociio (rap) och Zofi (sång), båda från Västerås. Cociio står även för produktionen och han säger att texten är riktad mot dagens politiker.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Cap & Quinze – Envy

Växjö är återigen aktuella med en tung mp3:a här på whoa. Det är Cap & Quinze som levererar en ny låt som de kallar ”Envy”. Senast de droppade en låt här så var den mycket uppskattad och förhoppningsvis blir ingen besviken den här gången heller.
”Envy” är producerad av Teekaay som, precis som Cap och Quinze, är medlem i crewet LifeSeekerZ.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Tinitus & Ted – Regnet Inom Oss

Ännu en gång har vi äran att få släppa en rykande färsk bomb från Järfällas finest, Tinitus & Ted. ”Regnet Inom Oss” har fått otroligt bra kritik från de få som redan hört den live eller på mp3, och nu får alla chansen att plocka hem dett smakprov från grabbarnas kommande EP. Tinitus står som vanligt för den imponerande produktionen. Tinitus & Ted – lägg namnen på minnet det här är är bara början!

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Spektrum & Uhh – Musik

Här kommer en skön liten låt som både heter och handlar om ”Musik”. Rapparna heter Spektrum (Täby) och Uhh (Åkersberga). Båda är födda 1986 och båda jobbar på demon (Spektrum tillsammans med artisten Delta).
Låten handlar som sagt om musik och vad den betyder för artisterna. Beatet är proddat av Uhh.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Rico Wondahman – Wons Again

Låten ”Wons Again” är en rykande färsk inspelning från göteborgaren Rico Wondahman (Dirty Poets Society + Rothen Gothen), som just nu är i full gång med att lansera sin debut EP ”Works Of Wonder”, som släpps i mars på Svenskunderjord. Låten, som är Producerad av Apu, kommer dock inte att vara me på EPn utan är en exklusiv MP3:a tillägnad endast alla er hiphop fanatiker här på Whoa.nu … Enjoy!

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Beväpnad Tjockis – Nästa Dag

Denna veckan bjuder Beväpnad Tjockis, medlem i clicket Coast Records, på en låt till alla som varit bakfulla. Låten heter ”Nästa dag” och har producerats och mixats av Miko för Emjay Productions. Miko sjunger även i refrängen. Denna låt kommer förmodligen vara med på demoskivan ”Bangalow (hits for kids)” som Beväpnad Tjockis jobbar på just nu. Den beräknas vara klar om cirka 2 månader så köp den då!

Ladda ner

 

T-Röd – Utanför Staternas Allians

Aldrig har väl en mp3a på whoa varit så aktuell? Här kommer en sololåt av T-Röd (från Iskusten och Okorrigerade Fel) som tar upp det alla snackar om just nu: USA, Irak, Bush och ett eventuellt krig. Produktionen står Phat P (Kalix) från Kaktus Productions för.
Utanför staternas allians” är hans första släpp som producent men mer produktioner är på gång.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Stor & Nicole – Barn Till Man

Efter en veckas uppehåll så är vi tillbaka med en ny mp3a. Denna veckan är det den 15-åriga rapparen Stor som släpper låten ”Barn till man” för att bli av med sitt gamla rykte från Stor & Liten-tiden. Låten är producerad av Ludde och i refrängen sjunger Nicole. Låten är tillängnad hans nyfödda son och den kommer finnas med på demon ”Från Ingenstans” som släpps tillsammans med Jeremias.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

George C – 8:e Underverket

Den här veckan är det George C som presenterar en låt vid namn ”8:e Underverket” här på whoa.Den är producerad av både Fotios K & George C som tillsammans utgör gruppen Skandal. De jobbar just nu på nytt material.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Pure Purpose – Sex, Drugs & Tattoos

Denna veckan kan vi glädja er med att Pure Purpose ännu en gång har valt att släppa en rykande färsk låt här på whoa. Hans förra låt var utan tvekan en av de mest uppskattade vi någonsin lagt upp, och nu droppar han en tung, hård och smutsig låt som han kallar ”Sex, Drugs & Tattoos”.
Produktion och rap fixar han själv, men när det gäller elgitarren så har han tagit hjälp av Filthy.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Mazy feat. Crack-David – Oh God

Konstigt nog så är veckans aktuella mp3a på whoa den allra första som framförs av en kvinnlig mc. Men skyll inte på oss, skyll på tjejerna som inte representerar. I alla fall så handlar det denna gången om en duktig tjej som varit med länge, nämligen Mazy. Backad av Crack-David, från Malmö Headbangers, levererar hon den stenhårda ”Oh god”, producerad av Cade från C-Phobia.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Rico & Peek – Battleing Practice (Remix)

Veckans mp3a presenteras i samarbete med frizon, som har lagt upp orginalversionen av ”Battleing Practise”. Rico är en producent/låtskrivare från Umeå vars huvudsakliga projekt är hiphop akten Trifect. Peek, även han från Umeå, är en mc/producent som är en tredjedel av gruppen Grand Fusion. Gruppen har just släppt sin demo ”The Main Event”, spelat på Hultsfreds demoscen och har även varit på en miniturné med den sydafrikanska gruppen Black Noise.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Crome – The Punishment

Det var ett tag sen man hörde något om C-Phobia, men nu bryter Crome tystnaden genom att droppa en sololåt här på whoa. Titeln är ”The Punishment” och det är som sagt Crome (alias David Dunn) som står för rappen, medan hans kollega Cade har valt att nå ut till lyssnarna genom producera låten. Gruppen skulle ha släppt ett album för några månader sen men tyvärr blev plattan försenad och nu finns det för tillfället inget fastställt datum för release. Notera även att en ny medlem har joinat gruppen, nämligen DJ Skitzophrenic.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Busk – Dubbelliv

Busk 16 år gammal från Stockholm, var med i Ozon Laget förut men har nu gått solo och släpper nu en låt som heter ”Dubbelliv” här på whoa. Det är en låt om hans personlighetsklyvning när han förvandlas till Check Fraud. Just nu jobbar han på olika projekt med olika producenter och artister som tex Tarix och Natte. Beatet är producerat av Éxitus från Episod 2.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Quo Vadis – Inre syn

Degenererad (från Projekt 731) bildar här tillsammans med Söderhamns-baserade LEFT rapduon Quo Vadis. Namnet är latin och betyder ”var går du”. Vad musiken handlar om och vilken känsla som infinner sig i deras alster får du själv avgöra med detta spår, som är producerat av Provider och Degenererad.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Emilia & Professor P – Följ Våra Råd

Äntligen är det dags för syskonparet från Lund att släppa en ny mp3a. Emilia & Professor P har valt att släppa en låt från 2001 här på whoa. Låten heter ”Följ våra råd” är producerad av ingen annan än Masse och är inspelad i Redline studion.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Las Palmas – Överblivna anteckningar

Gruppen Las Palmas släppte förra åter demot ”Till Ukraina” och nu är det dags att släppa nästa. ”Din till låns” kallas detta demo och här återfinns låten ”Överblivna anteckningar” som är veckans aktuella mp3a. Las Palmas är ett kollektiv där Simon Gärdenfors, som rappar på låten, och Calle Thörn, som producerat, är de enda som är aktiva inom musik just nu. Låten gästas av Spakur och för scratch och inspelning står Johnny Ananas.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Beväpnad Tjockis – Vi ses i sommar

Beväpnad Tjockis planerade demo ”Bangalow (hits for kids)” kommer av olika anledningar inte färdigställas. Istället kommer låtarna som är klara släppas på olika websidor och här droppar vi på whoa den första. Återigen står Miko och Emjay Productions för produktionen låten, som gästas av Maria.
CRs hemsida

Ladda ner

D Double E – Can you relate to this

D double E var tidigare med i gruppen Ultimata Ligan där alla rappade på svenska men efter att gruppen splittrades så har han börjat rappa på engelska tillsammans med sin backup Noak. D är snart 19, kommer från Salem och det är han själv som har producerat låten. Han har tidigare släppt ett antal demos och hoppas att snart kunna släppa sitt debutalbum.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Spaahder – Vad är vad

För andra gången är det dags för Spaahder från MCP Allstars att släppa en låt på whoa. Den här gången heter låten ”Vad är vad” och för produktion och scratch står Axis. Spaahder själv har mixat den. Småland levererar ännu en gång…

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Fraseri – Musiken (Remix)

Fraseri, som består av rapparen Format och producenten Dragan släpper nu sin andra låt här på whoa: en remix på ”Musiken”. Låten samt orginalversionen finns med på Fraseris nysläppta cd ”Källartoner” och hela låten är en tribut till all schysst musik som Format lyssnat på genom åren. Debuterar gör Dj Spillerille som lägger lite scratch.
För köp av demo maila till: [email protected]

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Shoota & DJ Tamal – Alfahanen

Jimmy Shoota a.k.a ”Shoo till m.f” introducerar sig själv med låten ”Alfahanen”. Tidigare har han gjort ett par släpp med sin grupp PBC, men denna låt är ett samarbete med den lika mycket battle-dj:n som producenten DJ Tamal som på senare tid har medverkat på en rad mixtapes och samlingsskivor.
Lyrics: Shoota
Produktion, mix & scratch: DJ Tamal

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Kebbeh – Allihop

Rapparen Kebbeh, från grupperna ”Sirre & Kebbeh” och ”Sökarna”, bjuder nu på en mp3:a vid namn ”Allihop”. Denna låt är det första resultatet i ett sammarbete med producenten Fillin som både har producerat och mixat låten.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

Ebola feat. Frenemy – Bling bling

Ladda ner

Ebola feat. Frenemy – Fett me gott

Ladda ner

2003-09-20 Frotté – Tre långa fingrar

Frotté från Hedemora var bland de första att rappa på svenska. Efter att ha hörts lite varstans sedan 1997 har de i år äntligen släppt albumdebuten ”Den Stora Daldansen” där låten ”3 långa fingrar” är hämtad ifrån. Efter låten följer några snippets från andra låtar på skivan. Du kan se Frotté live på whoa’s klubb Reefer 29/11.Mer info på returmusik.com

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2003-09-23 Fröken B med Tim.K – Alltför lite tid

Från den nysläppta demon ”DagboksRap” kommer Fröken B med låten ”Alltför Lite Tid”. Speakerscorners Tim.K gästar och har även producerat låten.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2003-09-25 Don Krille feat Malmø Headbangers & Pjär on da Air – En hyllning till Malmö

Don Krille har varit med i svängen ett tag nu. Han är med i Svenska HiFi Institutet, samt ständig sidekick till Frotté och skivdebuterade redan 1998 med ”Asfalt” på ”Alla Talar Svenska”.
Har här lyckats med det omöjliga och fått med samtliga Headbangersmedlemmar (Bigg Qau, Crack David, Hypo/Illtrakkerz och Slaktarn) på en och samma inspelning. Slaktarn står för beatet.
Don & Qau kommer snart släppa loss ett gäng låtar under namnet ”Anonyma Alkolister?”. Ytterligare släpp kommer inom en inte alltför avlägsen framtid.
För mer info; kolla in www.returmusik.com

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2003-09-29 Antigravitation – Tittar ut genom fönstret

Antigravitation bjuder här på låten ”Tittar ut genom fönstret” från 4-spårspromon som släpptes i våras.
De jobbar just nu på en skiva med 13-14 spår, som förhoppningsvis kommer dyka upp nån gång under vintern.
För er som vill höra mer så är det bara att skicka
ett e-mail till [email protected] för info om hur du beställer promotionskivan.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2003-10-03 Mizta Rodga f. Toby Zaiboot & Akem – The Showdown

Från Olofström i Blekinge kommer nu Mizta Rodga med låten ”The Showdown”. Han är en 28-åring som hållt på med hip-hop fram och tillbaka sen ’90.
Låten bygger på den jamaicanska riddimen ”Tempo” i en remix av Massive B och gästas av Toby Zaiboot och AKEM.
Mizta Rodga har tidigare släppt demot ”I gryningen” och är nu tillbaka med en EP på engelska ”In a different time” och det är från denna låten är tagen ifrån. EP:n gästas även av Rigo, Tito, Cribe (från Infinite Mass/Topaz) och Michael Knight. För att beställa EP:n och få mer info: maila till [email protected]

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2003-10-26 Blå Tankar – Brevet upp

Sommaren ’01 började han skriva texter på engelska och spela in dem med datormikrofonen under namnet Tomaten. Nu kallar han sig Blå Tankar och språket är svenska.
Låten heter ”Brevet upp” och är helt enkelt ett brev upp till Gud, för som Blå Tankar själv säger: ”Vem ska man ställa sina frågor om varför saker är som de är om inte till Gud?”
Blå tankar står för texten och Parham för mixningen.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2003-10-26 Twiice – Nutid

Från Haninge i Stockholm kommer duon Twiice som består av Phif-t och Memo. Twiice bildades 2002 efter att deras tidigare grupp (D Bortglömda) lagt ner.
Nutid” är producerad av Memo och handlar om världen av idag, igår, i morgon.
En EP håller på att sammanställas och framöver kommer även samarbetet Smötsiga Höndar (med Micslick) visa sina skills.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2003-10-30 Bucc – One

Efter 5000 sålda ex av The Narcissists platta ”Planet Euthanasia” är det dags för Bucc att släppa solon, ”Back to square one”. Recordnet blir bolaget som backar upp honom och 25 November smäller det. Här är första singel ”One” – Förbeställ plattan genom att maila [email protected]

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2003-11-14 Steel – Mitt Liv och Lite Till

Steel är en 16-årig kille från Nynäshamn som rappat i ungefär två år. Tidigare var det tillsammans med Vandalic i den numer nedlagda gruppen Samhällstjänst, men nu på egen hand. Inga planer finns på att släppa en hel demo, men lite låtar kommer ut då och då.
Låten ”Mitt Liv och Lite Till” är producerad av Johnik och Steel säger att den handlar om ”mitt liv och lite till helt enkelt”.
För mer info och kontakt: maila Steel.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2003-11-20 Natanael med Fas Ett – I Betraktarens Öga

Natanael är en 18-årig musiker från Köping i Västmanland, tidigare medlem i gruppen Mistranslation, som släppte demon ”Introduktion” för ett par år sedan. Fas Ett som gästar kommer från gruppen Projekt 731, också härstammandes från Köping.
Produktion, inspelning och mixning står Natanael själv för. Fas Ett lägger första versen, Natanael resten.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2003-11-28 Blizzak & Deph-O – Spelling Bee

Två svenska Osloiter som tröttnat på dålig norsk rap. Deph-O (Super Action Figures) från Norrköping och Blizzak (Cypherhardware) från Stenungsund har bestämt sig att ägna sig åt mera cypher-inriktad rap, halvt improviserad och skriven direkt i studion. Det blir ett snabbt tempo redan från början i låten och det är ett litet smakprov på vad som komma skall. Deph-O och Blizzak planerar att spela in mera låtar nu i vinter som kommer värma i kylan.
Beatet är producerad av Bugabentals från Norrköping.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2003-12-04 Ken – En Dag

Låten ”En Dag” är tagen från Kens release via Pay Per Bag Records, ”Det Bortglömda”. Albumet, som blivit lite försenat pga av ommixning av vissa låtar, bjuder på 19 spår. För mer info, kolla på www.barabazz.com och www.streetzone.com.

Direktlänk för nedladdning

Ladda ner via Bittorrent

2003-12-11 Antimall Circus – Mindstate

Antimall Circus består av Mif Ornament och EP-Leptic på micken medan Berglund från USF Productions står bakom beatsen.
Låten ”Mindstate” är tagen från Antimall Circus kommande LP (som släpps våren ’04).
Låten medverkar även på Mif Ornaments solo-LP ”The Outcome” som släpps vid årskiftet. Även Berglund
och EP-Leptic arbetar på sidoprojekt.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2003-12-22 Enhet V – Strulafton

Låten ”strulafton” framförs av Enhet-V, ett gäng goa gubbs från Göteborg; Dosse, Simon, Parham, Arash, & Flugsvamp.
Parham står också för produktionen och mixen. Inspelad i LapTop-records.
God Jul!

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent