Veckans Mp3 – 2004

2004-01-02 G-Rock & Melore f. Apu – Four Elements

G-Rock & Melore har rappat ihop sen många år tillbaks, nu har de slagit sig ihop med Apu för att göra låten ”Four Elements”.
Apu står för produktionen medan G-Rock och Melore står för rappen. Mer lär nog följa…

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-01-15 Cap – Reclaim The speech

Cap, medlem i gruppen Cap & Quinze från Växjö, släpper nu en sololåt här på whoa. ”Reclaim The Speech” heter den och är producerad av Juancan. Snart droppar Cap’s första tolva och lite senare kommer även ett album från Cap & Quinze. Håll ögonen öppna och sov inte på Växjö’s talanger.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-01-29 Bucc feat. Afu-Ra & Jay – Details

Bucc från The Narcissists släpper nu sitt debutalbum ”Back To Square One”. V-Zilla, Boss Dogg, Sankofa, Jay, Surgeon General, Madwrist, Ebomb och Afu-Ra gästar på plattan och vi på Whoa är stolta att presentara ”Details” feat. Afu-Ra & Jay (producerad av A-Fly) som veckans aktuella mp3a, samt snippets från skivan. Get yourself your own copy at Recordnet NOW.
Snippets från plattan laddar du ner >> här <<

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-02-05 Zadeh – Anthem

Veckans Mp3 leveras av en ung rappare ifrån Göteborg; Parham Zadeh, 18. Parham är grundare av och medlem i gruppen Comaz, som bland annat var finalister i Göteborgstalangen 2002. På fritiden driver han olika slags projekt som är relaterade till hiphop och skivbranchen. Om låten säger han helt enkelt ”You be the judge over this one”

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-02-12 Undertecknamn vs. Kryptonite – Dagdrömmare (remix)

Kryptonite har ordet: Undertecknamn, eller mer känd som Glappkäft spelade in den här låten på ett DJ Akilles-beat, och av en slump råkade accapellan hamna i mitt våld. Remixen, om är en ganska mörk historia är originalets tvärta motsats. Mer DefJux och mindre Roc-A-Fella helt enkelt. Mer Glappkäft får man om man skaffar kommande demot ”Undertecknat Undetecknamn”, mer Kryptonite & Glappkäft får man om man köper ”Poeter blir dom…” som kommer i vår.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-02-19 Rico Wondahman – Keep It Raw

Veckans mp3 heter ”Keep It Raw” och levereras av Rico Wondahman. Låten är producerad av Loopaddict (thagoblin här på whoa) och är introduktionslåten till projektet Teamwork. Låten kommer inte vara med på plattan utan är en exklusiv mp3.
Rico släpper 10-spårsplattan ”Takin Over” i mars via sitt eget bolag Works Of Wonder Entertainment så håll ögonen öppna! För er som missat Rico’s gamla whoa-mp3 ”Wons Again” kan kolla in mp3-arkivet.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-02-27 Konkret Konspiration – Tuggish

Konkret Konspiration består av David ”Bison” Hammarström och Carlos ”Carlito” Munoz och detta är hur de vill presentera sig:
”David gör beats och bor på Gotland medan Carlos är poeten och bor i Flemingsberg.
3 demos har gjorts o ett fjärde e på G. Första demot tillsammans spelades in 1997-98 innan gjorde vi grejer på var sitt håll men har känt varandra sen innan vi föddes.
Ni kanske har hört oss på samlingsskivan jakten på underorden del 2 med låten snick snack, på p3 eller nån sida på internet eller kanske inte alls.
Musiken talar för resten”

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-03-04 The Lone Gunmen – Hand on your gun

The Lone Gunmen består av Charli7 och Eisone, poeter som hamnat i hiphopens ledband. ”Hand on your gun” var en av de första låtarna att skrivas till den gemensamma skivan, som från början hade ett ganska starkt western-tema.
Låten är inspelad och mixad av Stamina i Röda Rummet januari 2004.
Efter releasen är The Lone Gunmen nu ute och spelar lite med Stamina, samt spelar in nytt material till sina soloskivor.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-03-11 Anel & Vigge med Dirty D – För Livet

cR säger: Välkommen till Coast!
Här kommer ”För Livet”, en gratis låt från CRinc‘s kommande skiva Motvind. Anel & Vigge tar det tillbaka och låten gästas & produceras av Dirty D. Inget bullshiet, bara kicka den, lyssna och ta år er! www.coast-records.tk

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-03-19 Rastegar – Kämpar fram

21-årige Rastegar från Uppsala släpper nu låten ”Kämpar fram” med beat av Rastegar Productions.
Just nu jobbar han med sitt kommande album ”Jag tog mig upp”, debutskivan som kommer inom kort. Detta är bara en försmak av vad som kommer att komma längre fram.
Mer info finns på
www.rastegar.se

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-03-25 Zacke – Söndagsmorgon

Zacke är en 20-årig rappare från Luleå. Låten ”Söndagmorgon” är tagen från hans skiva ”Var Här” och är producerad av Zacke och David the Saint (som även sjunger på låten).

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-04-02 Las Palmas – Spökskrivare

Låten är en cover på Mad(Skillz) ”Ghostwriter”.
Gruppen Las Palmas består av Calle Thörn och Simon Gärdenfors. Nytt demo kommer under våren och tidigare utgivna ”Till Ukraina” och ”Din till låns” går att
beställa via SimonGärdenfors på whoa.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-04-09 Zadeh – Passed on

Detta är andra gången vi lägger upp en låt från Parham Zadeh och låten är även denna gång producerad av Svante Englund. Parham jobbar för tillfället med en exklusiv EP och han skall även medverka på en samlingsskiva tillsammans med en hel del andra artister ifrån Göteborg, så håll ögonen öppna För er som inte hört honom tidigare finns den förra låten ”Anthem” i mp3-arkivet.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-04-16 DonDeala aka. Virus f. Sameoh – Blown Off

Bakom namnet DonDeala aka. Virus döljer sig 22-årige Danne Östman från gruppen ABZ. Han kommer från Gävle/Anderberg och har hållt på med rappen i snart två år.
Beatet till låten är gjord av Sameoh, en annan Gävlebo, som egentligen är med i ett annat band. Orsaken till att låten blev till är att det helt enkelt var dags att Gävle stad gjorde nått tillsammans.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-04-22 High, Down and Dirty f. Mufakka – Ghostbuster

Det här är vad de har att säga till sitt försvar: High, Down and Dirty består av två ölpimplande slackers: D-rock som står för den hackiga produktionen och Porno, den misslyckade battlerapparen, som rappar utan känsla och delivery. Som tur är gästar Mufakka på den här halvdana låten vilket gör att den är dräglig att porrsurfa till. Gillar du låten trots allt detta har vi även släppt skivan ”Pimpin aint easy, but it aint that hard” med 26 låtar som finns att köpa på www.highdownanddirty.cjb.net

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-04-29 Cruz – Too much pain

Här är låten ”Too much pain” med Cruz. Han är den första artisten som släpper sin debut EP via den nystartad skivlabeln B.I.C.
Cruz är en rappare från Västerås och som brinner hårt för sin musik. ”Too much pain” är producerad av Ken Ring och är en av många tunga låtar som finns på EP:n ”Remember me?
Dra upp volymen i högtalarna och pumpa den på max!

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-05-08 Kryptonite & Henry Bowers – Wonderland and back

Henry Bowers, mer känd som Kung Henry, har tidigare i huvudsak släppt svenskspråkigt material. Nu jobbar han på sin första engelskspråkiga skiva, som kommer få namnet ”It all depends on how you look… at it”. På ”Wonderland and back” slår han sina säckar ihop med Kryptonite, som även producerar ytterligare några spår på skivan. Henry kommer även medverka på Kryptonites instrumentala skiva ”Nite Music”.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-05-13 T-Roc – On Top

Låten är tagen från kommande albumet ”Forever” som kommer finnas för gratis download på nya hemsidan som förhoppningsvis är uppe om en månad eller två.
Låten är producerad, mixad och skriven av T-Roc. Inspelad i Rocs House Recordings, Uppsala.
”En lite annorlunda, uptempo låt som förhoppningsvis tilltalar några skallar.”

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-05-20 Niprone – I can’t find my way out

Niprone är en av rapparna / producenterna som ingår i coast Records (cR) och låten ”I can’t find my way out” är ett smakprov på både Niprones rap- och producentförmåga och i refrängen får han hjälp av Lina och Quicksilvah som körar. Han har tidigare producerat och rappat på flera släpp från cR och kommer med nytt solomaterial framåt sommaren/hösten: en engelsk CD-EP med 5-6 spår.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-05-27 Emilia – Vad Rör Det Mig

Det var ett tag sedan, men nu har vi åter igen en rykande färsk låt från Skåne-emceen Emilia att erbjuda er här på Whoa.
Vad Rör Det Mig” är producerad och mixad av Tony Nilsson för ”Soul Clap Produktions” och inspelad i Malmö.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-06-06 Payami & O Ne – A Man

Två personer från Malmö, Payami (producent & dj) & O Ne (emcee), ligger bakom låten ”A Man”, en låt om deras ständiga kamp mot omaskulina män. Som en motpol till Fab Five-samhället dyker de upp för att påminna människor om gamla, hederliga machoideal. Trots att låten är halvt om halvt på skoj ligger det en del allvar i texten. Payami på beat och sång, O Ne på text och rap.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-06-12 DegOne och Paul Ice – Lonely Path

Ur ett tillfälligt samarbete mellan DegOne och Paul ICE kom låten ”Lonely Path”. Produktionen sköts av Dimer från Växjö.
DegOne kör oftast med Sick Cyphaz tillsammans med Allyawan, medan Paul ICE kommer från Malmöklicken Organized Bamino.
Under året kommer vi få höra mycket mer från dessa rappare. Dock inte tillsammans, utan främst genom några solosläpp: DegOnes ännu namnlösa EP, samt Paul ICE bägge EP:r ”DoubleFace” och ”Tongue Fu”, den senare under namnet Shuriken.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-06-19 Cerm – Diss time around

Diss time around” är titeln på denna låt som är proddad av Västeråsrapparen Kenta, för det vokala på låten står Cerm och cutsen är lagda av Dj Monolith låten dyker förmodligen upp på Cerms kommande släpp: ”Until the cows come home EP” (uppföljaren till Refrigerator Rock EP”).
Av de andra inblandade så har Kenta just släppt sin EP och Monolith droppar snart ett mixtape från Karlstad.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-06-24 Mofeeta – Flyttfågel

Rapparen denna gång heter Mofeta och bor i Fuengirola i Spanien.
Låten ”Flyttfågel” är producerad i ett samarbete mellan Matte och Mofeta. Den är även titelspåret på Mofetas skiva som släpps idag (24:e juni).
Skivan kan köpas från www.mofeta.tk .
Mofeta kommer även till Sverige under sommaren och vill gärna ha spelningar, kontakta honom via ovanstående sida.

Ladda ner

2004-07-01 Ayesha f. Jhon-Po – Trata Mal

Det här är orginalversionen av ”Trata Mal” från Ayeshas kritikerrosade debutalbum ”Jade Fever” som finns i butik nu. Låten är producerad av Moonshine och den gästas av Jhon-Po från Tristes Tigres. För mer info och snippets från albumet kolla www.k-werks.com

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-07-07 Royale T.S.M – Who The F***

Royale T.S.M från Karlstad, har producerat låten för etiketten Royale T.S.M Productions och den är mixad och inspelad i studion Bone Breakin’ Beats.
Så här väljer han att presentera sig och sin musik:
”Låten är inte med på något demo eller något utan är bara ett samarbete mellan mig och rapparen Verbalizer från Stockholm. Jag var med i gruppen F.U.B.A.R förut men kör nu mitt eget race och producerar beats för diverse artister, bl. a. Hamish.
Under sommaren så ska jag jobba på en samling med rappare från Karlstad och släppa den på nätet runt Juli/Augusti 2004. Jag har ingen hemsida för tillfället men det ska fixas snart. Annars så lägger jag upp lite låtar på Soundclick lite då och då så man får hålla utkik.”

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-07-15 Ebomb – Kill The Voices

Ro-Fingaz har producerat denna låt för SoundVibez Productions och det är alltså Ebomb från The Narcississts som står vid micken.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-07-22 Mickelito – Om Jag Var Tjej

För ett antal månader sedan så hade Mickelito låten ”Brevet” som Whoa Mp3. Nu är vi glada att kunna dela med ännu ett verk från artisten, kallad ”Om Jag Var Tjej”. Så här beskriver artisten själv det hela: ”Låten kritiserar dagens tjejer och deras äckliga beteende, och spottas över ett härligt reggaebeat som producerats av PortZebie aka Bum Bill, som också har mixat låten. Den är inspelad i Mickelitos rum. För mer musik och information kan du surfa in på www.solkusten.tk

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-07-29 kS – No Trust No Pain

Från Hultsfred kommer kS – en 20-årig livsnjutare som rappat ett par år och skrivit texter aningen längre än så. När han inte jobbar så är han i studion för att spela in nytt material.
Skrivandet är ofta ett sätt att få ur sig saker han inte orkar snacka om med andra och detta är vad han säger om ”No trust, no pain”:
”Låten handlar att man inte kan lita på nån these days, inte ens sig själv i stort sätt… skrev den kort efter att blivit förd bakom ryggen av en polare jag känt sedan barnsben…”

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-08-12 Theory Oblivion – For The Haters

Den här låten står tunge rapparen Theory Oblivion för och beatet är i sin tur producerat av Maestro Minded. Den spelades in i ”CYLO Multimedia”-studion i Kalifornien, USA, och remastrades i ”Another Path”-studion i Stockholm, Sverige.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-08-31 Ken feat. D12 – Vart e du?

Ken spelade in en låt med D12 för ett bra tag sedan men inte förrän nu har han valt att släppa den. Låten heter ”Vart e du?” och är producerad av norrmannen Tommy Tee. From den 1 september finns hans och Kens platta ”Två Legender Utan Penger” ute. Få artister bjuder på så mycket gratis musik som Ken så se till att köpa den plattan och supporta honom och Tommy Tee, okay? www.barabazz.com

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-09-09 Vanek – Månadens Mörke Messias

För en tid sedan hade vi låten ”Lyrikalisk Levitation” med Vanek som aktuell mp3 på whoa. Den här veckan är artisten tillbaka med ännu en låt i ”Månadens Mörke Messias”. Så här har rapparen valt att beskriva sig själv och låten i fråga:
Med texter i den svenska hiphopens överslaf och beats som en muterad pudel lägger sig Vanek i din spellista. Nya flugan i etern. Vanek [va'nnjeck] rappar och producerar. Ursprung – en lång historia. Låten har uppstått ur de senaste årens idiotiska löpsedlar. Lyssna och lova att kolla in skivan som kommer snart. Tack ska ni ha. Fred.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-09-16 Braille – Hiphop Music

Denna vecka har vi det stora nöjet att presentera den amerikanske rapparen Braille som är mest känd som en av medlemmarna i Lightheaded. Nya soloplattan ”Shades Of Grey” har redan hunnit med att hyllas på sidor som www.rapreviews.com, www.streetzone.com och www.recordnet.se och det mesta tyder faktiskt på att framgångarna bara har börjat. Det känns därför kul för oss att kunna ge er detta smakprov, handplockad av mp3-crew direkt från aktuella albumet. Låten är producerad av Tony Stone och gästar det gör ingen mindre än DJ Rob Swift från inte helt okända x-ecutioners.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-09-28 Conz – I Like How You Move

Veckans aktuella mp3:a står den 19-årige rapparen Conz för (från Canton, Ohio, USA). Låten, ”I Like How You Move”, är producerad av Artform (från Skellefteå, Sverige) och är tagen från Conz kommande independentalbum ”The Definition”. Under november månad släpps även ett mixtape för gratis nerladdning på nätet. För mer info kolla hans website www.conz.org.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-10-07 Endangered Species – Persona Effect

Endangered Species är ett crew på fem Mcs och en Dj. Skivan ”Distorted Perspective” är en skiva som två av gruppmedlemmarna nyligen släppt (Ty-Chee och Tongue Intellect ”Tongue-I”). Den finns att köpa på www.recordnet.se och www.blenda.com. Mp3:n ”Persona Effect” är en låt från skivan och den framförs av Tongue-I.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-10-14 Illstar Allstars – Word Of Choice

Illstar Allstars är tillbaka med ännu en aktuell mp3 på whoa. Den här gången en låt plockad från nya albumet ”Quantum Satis” som går att köpa på www.cdon.com. Låten heter ”Word Of Choice” och är producerad av Johan T Karlsson och Illstar själva. Gästar gör F’EM One från gruppen Equicez.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-10-21 kS – Where Were You At

kS är tillbaka med ännu en låt på whoa och frågan är om det här inte är det fetaste hittils. Låten ”Where Were You At” gästas av sångerskan Shirley, är proddad av M1Production och mixad av artisten själv.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-10-28 UKN – Drömmer Mig Bort

Rapparna Rawa & Mommo som tillsammans utgör UKN (tidigare Underklassen) är inom kort tillbaka med mixskivan ”Genesis Vol.1″ som följer upp deras debut ”Ingen Annanstans” från 2003. ”Drömmer Mig Bort” är första smakprovet från nya albumet och den är producerad av Mack från Nada Stress. Mer info hittas på www.nadastress.tk.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-11-04 Necro – Beautiful Music For You To Die To

Från USA och Psycho+Logical-Records kommer Necro med ”Beautiful Music For You To Die To” och visar Sverige hur horrorcore-rap görs bäst. Låten återfinns även på hans nya album ”The Pre-Fix For Death” som produceras av Necro själv och gästas av bl.a. Ill Bill, Goretex och Sabac från Non Phixion.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-11-11 Typical Cats – Easy Cause It Is

Veckans mp3 ”Easy Cause It Is” leveras av Typical Cats från Chicago, IL, USA. Gruppen består av Qwel, Qwazar, Denizen Kane, Natural och Kid Knish. Låten finns med på ”Civil Service” som är deras nya fullängdare på Galapagos4 Records. För mer info se deras hemsida www.galapagos4.com

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-11-18 Skitzophrenic & Tank Marwin – Stray

Jönköpings stolthet Skitzophrenic (producerat Fronda, Bucc, Mazy m.fl.) och Sthlms Tank Marwin (aktuell med ”Tank You”, nominerad i Swedish-hiphop-prize m.m) har gått samman och gjort albumet ”Conquer (Everyday Destruction)”. Låten ”Stray” är ett första smakprov därifrån. För att lyssna på albumsnippets, gå in på: http://www.elqpe.com

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-11-25 Yardnoize – 2 Cadillac (dirt remix)

Yardnoize består av Richie Riot (kingston, Jamaica), producenten Steadysession (Sverige) och sångaren Joe SeaBreeze (Gambia). Tillsammans med sitt liveband spelar dom en unik blandning av reggae, hiphop och soulig rocknroll, vilken hyllats av Mats Nileskär i det kända programet P3 Soul; ”Bigup! Det här låter jävligt fett”. Yardnoize har nyss släppt singeln ”2 Cadillac” på egna labeln Steadysession och spelas dagligen på P3-street, Radio Sthlm och Radio Gtbrg. Här bjuder vi på en exklusiv remix av singeln, som ni inte bör gå miste om! Mer info hittas på www.yardnoize.com

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-12-04 MC Habit – Fuga

Veckans Mp3:a är producerad av Habeats för Skamvrån Productions som fungerar som ett gruppboende för emcees, DJ:s, producenter och sångerskor. Inom kort kommer det att droppas både EP:s, mixtapes och samlingsskivor från artister som Tinitus & Ted, Fotios K och Dj Sheit. Tillsammans med MC Habit från You’re Smoked Crew verkar de tillsammans under namnet Hela Handen. Så håll ögonen öppna för kommande grejer från Skamvrån Productions!

Låten ”Fuga” var först tänkt att hamna på Habits första skiva som kommer gå under namnet ”SuperHabitStylish” men nu droppas den istället här på Whoa då skivan i stort sett redan är klar.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-12-16 Digableistic – Digableistic

”Digableistic” är en hiphoplåt från en grupp med samma namn, som redan hunnit med att jämföras med akter som A Tribe Called Quest och Digable Planets. Den är tagen från deras projektdebut ”Digable” som släpptes i november månad genom Pay Per Bag Records. Digableistic består utav rapparna Mazy och Klaeboe, producentduon SoulFanatix och discjockeyn DJ Kahn. Vill ni höra något som sticker ut lite extra på den svenska hiphopscenen? Var då inte rädd att ladda hem den här mp3:n! Vill du beställa skivan så surfa in på www.cdon.com. För mer info besök www.digableistic.tk.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-12-23 Smötsiga Höndar – Smötsig Jul

Nu är det jul och vad passar bättre än jul-logo på Whoa och denna låt som exklusiv mp3? Smötsiga Höndar från Haninge består av Toffer, Memo och Phiffan och bjuder här på låten Smötsig Jul som är producerad av memo och inspelad i HemmaHosToffer Studios. Smötsiga ingår även i Malässch Kru med Atra och Konstapel D.

En riktigt god jul och ett gott nytt år från oss alla till er alla!

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

2004-12-30 Pato Pooh – Butter (Coño Suvele El Volumen)

Veckans mp3:a kommer från ingen mindre än Pato Pooh, känd från årets ”Show Stockholm” och från ”Malmös Bästa 2004″ där han vann trots att han är från Sthlm. Låten är producerad av Charlie från Vendetta (Hemmalaget) och är en del av ett samarbete mellan Whoa och Frizon. Surfar ni in på www.frizon.info så hittar ni nämligen ytterligare en låt från Pato som även den rekomenderas!

Artisten håller just nu på sammanställa mixskivan ”SwaydishVillageAlley” som kommer komma i början av 2005 med gästinhopp av Vendetta m.fl, samt beatproduktioner från Nate, Mario m.fl.

Ladda ner

Ladda ner via Bittorrent

3 länkar till detta inlägg

  1. Whoa recenserar: Zacke – Visst är det vackert | Whoa - 26 januari 2010
  2. Whoa recenserar: Mofeta & Jerre – Bomben | Whoa - 10 februari 2010
  3. Kolla in våra arkiv! – Mängder av svensk hiphop! | Whoa - 14 maj 2011