Kaanquest feat. ADL – The Anthem

KaanquestMed en respekterad poet till pappa som tvingades fly till Sverige från Iran pga. sina politiskt laddade texter, var det kanske inte så konstigt att Kaanquest tilltalades av hiphopen i början av 90-talet. I rappen upptäckte han inte bara ett sätt att uttrycka sitt engagemang i olika frågor, utan också ett sätt att tala för alla dem som inte själva har möjlighet till detta.

Idag, drygt ett och ett halvt decennium senare, börjar tiden nu närma sig för Kaanquest första officiella skivsläpp Frank Words Vol. 1: The Hidemoney Catalogue. En norrländsk collabo där Kaanquest (Skellefteå, numera Stockholm) samarbetat med Haidar & Mani i producentduon Hidemoney (Umeå), som tidigare har jobbat tillsammans med artister som t.ex. Cami, Scoop, Adam Tensta och Rigael Damar.

Veckans mp3, The Anthem, är tagen från den kommande plattan och bjuder – precis som vanligt – på metaforer och hårt sammansatta punchlines. Gästar på låten gör legenden ADL och scratchen står Chefen för.

Direktlänk för nedladdning

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2009/02/19/kaanquest-feat-adl-the-anthem/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till våra mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Relaterade länkar:
www.myspace.com/kaanquestmusic
www.myspace.com/hidemoneyent
www.myspace.com/adltheswede

Forumtråd: [Veckans MP3] Kaanquest feat. ADL – The Anthem

Läs mer: