Bli en del av Whoa-redaktionen!

whoa_crew

Nu är det dags för oss på Whoa att söka nya medarbetare igen!

Vi på Whoa jobbar ideellt. Det finns inga pengar i den här sidan, de få annonser vi har täcker nätt och jämnt serverkostnader. Därför jobbar var och en efter egen förmåga, endast driven av en vilja att stötta den svenska hiphopscenen. Och såklart av möjligheten att få förhandslyssna på de flesta album som släpps, få pressackrediteringar till konserter/klubbar/festivaler, träffa artister och andra aktiva inom hiphopscenen och givetvis också för att få utveckla sitt skrivande och lägga redaktionsarbete till CV:t.

Eftersom vi jobbar ideellt är vi inte beroende av massa annonsörer kopplade till den svenska hiphopscenen. Det innebär att vi har alla möjligheter att göra riktig, granskande journalistik. Att vi kan säga exakt vad vi tycker om vilket album eller vilken spelning som helst. Precis som allt annat behöver och förtjänar hiphop att bevakas.

Jag har själv varit med i lite över två år och haft riktigt roligt under tiden. Även om det är ett ideellt jobb så har man ett visst ansvar; att göra det man har tagit på sig, att hålla sig uppdaterad i vårt redaktionsforum och kolla mailen. Men man har också stora kreativa friheter. Jag själv har bland annat åkt till Stockholm för att recensera Wu-Tang, haft en riktigt bra helg på Way Out West med redaktionskollegor, intervjuat artister jag beundrar, skrivit hårda ord om andra och fått hårda ord tillbaks, lyssnat på stora mängder osläppt svensk hiphop och framför allt fått nya vänner och bekantskaper.

Jag ångrar ingen av tiden jag lagt ner. Om du tycker att det verkar roligt att göra ovanstående, om du kanske rentav har ännu mer tid än jag och vill göra dubbelt så mycket, eller om du har lite mindre tid men ändå vill lägga ett par timmar i veckan på att få ut nyhetsnotiser och battleklipp, så rekommenderar jag dig å det varmaste att ansöka och bli en del av vår härliga redaktion.

 

Battleansvariga:

Du är intresserad av och insatt i den svenska battlescenen, är bra på att formulera dig i skrift och ansvarsfull. I rollen som battleansvarig är ditt viktigaste jobb att publicera kortare blogginlägg med svenska battles, allra helst inom ett dygn efter att de släppts. Detta gäller allra främst för battles från Whoas samarbetspartners (The O-Zone Battles och The Ring Battles), men vår målsättning är att posta alla svenska battles.

Vidare håller du kontakt med de svenska battlearrangörerna, skriver om events och går gärna på så många du kan för att rapportera (Whoa får i regel gratis inträde till battleevents). Vi ser också gärna att du är aktiv i Whoas battleforum!

 

Nyhetsskribenter:

Du har bra koll på svensk hiphop, formulerar dig väl i skrift och är ansvarsfull. Som nyhetsskribent är det din uppgift att tipsa om den svenska hiphop som är värd att tipsas om, genom att skriva kortare notiser på bloggen. På vår redaktionsmail får vi in mängder av låtar, videor och pressmeddelanden och även i andra kanaler hittar du enkelt nyheter. Ett vanligt nyhetsinlägg tar ungefär 20-30 minuter från idé till publicerat inlägg, men självklart har du möjlighet att vara ännu mer ambitiös än så, om du till exempel vill ringa upp någon artist/arrangör/manager för en kommentar. Vi ser gärna att du kan tänka dig att skriva minst några stycken sådana här inlägg per vecka.

 

Vi vill också ytterligare påpeka att man har stora kreativa friheter inom Whoas redaktion. Du som söker någon av ovanstående poster är alltså givetvis välkommen att göra ännu mer än vad som står i beskrivningarna. Genom vårt breda nätverk får vi tag i de allra flesta album innan de släpps, vilket innebär att vi har möjlighet att lyssna på och recensera dem. Vi får också fria inträden till de allra flesta hiphopevenemang som vi besöker och rapporterar från. Vi har ett stort och brett kontaktnät inom svensk hiphop, så det går snabbt och enkelt att komma i kontakt med artister, producenter och branschfolk överhuvudtaget. Vidare kan du såklart skriva intervjuer, artiklar, krönikor och i stort sett vad som helst som rör svensk hiphop.

För att ansöka skickar du ett mail till [email protected] där du skriver vilken av posterna du är sugen på och hur mycket tid du skulle kunna lägga på den. Självklart vill vi också att du berättar om dig själv och din relation till svensk hiphop. Skicka också gärna med ett arbetsprov på till exempel en nyhetsnotis eller en annan hiphoprelaterad text du är nöjd med (titta gärna runt på bloggen om du vill få en uppfattning om vilken ton vi försöker hålla).

Frågor kan tas via mail eller i tråden nedan!

Forum: Bli en del av Whoa-redaktionen!

Läs mer:

Kommentarer

   

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till Bli en del av Whoa-redaktionen! för att kommentera!