Finess – Förändring

2009 var på många sätt Pato Poohs år. Kommer 2010 att tillhöra Finess? Som första veckans mp3 för året ger vi er nu den nya streetsingeln från rapparen som – precis som Pato - är medlem i DehDinPoik med andra artister och producenter som Gameboii, Pablopaz och Karim jaoudi.

Finess, eller Jaouli Akofely som han egentligen heter, är 22 år gammal och kommer ursprungen från Kongo men är född och uppväxt i Hässelby. Någon gång kring 97-98 upptäckte han hiphopen mycket tack var en av sina äldre bröder, som på den tiden drev 165 management där Ken Ring senare blev signad. Inspirationen till rappen fick han sedan av sin bäste vän Arjan, den unga killen som medverkade på Kens omtalade Spräng regeringen.

Nu, många år senare, släpper Finess inom kort det egna mixtapet Välkomna mig, där namn som Stor, Allyawan, Byn Clicken, Ken Ring, Pato Pooh, Keione och Gameboii kommer att medverka.

Veckans mp3, Förändring, handlar om hans förändring från att han satt i studio 165 och observerade när de äldre skapade musik till att han tog steget upp till scenen och utvecklades till en hungrig rappare. Att man förr eller senare alltid kommer till en viss punkt i livet då man känner att det är dags att ändra sina vanor till det bättre, men alltid kommer att minnas de gamla tiderna. Beatknockers har producerat.

Klicka här för att ladda ned låten

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2010/01/07/finess-forandring/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till våra mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Relaterade länkar och information:
www.myspace.com/finessiklass
www.dehdinpoik.com
Intervju med Finess

Forumtråd: [Veckans MP3] Finess – Förändring

Läs mer: