Pato Pooh feat. Ricky – Rappers Doing Lollipop (Lollipop Remake)

Pato Pooh är ett av de hetaste namnen på Sveriges hiphopscen just nu. Detta mycket tack vare streetsingeln Ahbow och de två efterföljande remixerna Ahbow Remix #1 & Ahbow Remix #2, som har dragit till sig en hel del uppmärksamhet pga. det stenhårda soundet och de många gästartisterna.

För den som inte är bekant med 23-åringen sedan tidigare, kan berättas att han – utöver artistsysslan – bland annat har arbetat mycket som sångskrivare. I detta ingår musikföretaget Deh Din Poik Entertainment, som han startade upp tillsammans med David “Dawouid” Gerges under 2006 i syfte att skriva och producera åt andra i branschen. Just nu är det dock det egna musikskapandet som har högsta fokus.

Trots att Pato Pooh pratar både flytande spanska och svenska, väljer han att framföra sina texter på engelska. Inom kort släpps The I Work Hard Ep och någon gång mot slutet av 2008 eller början av 2009 kommer fullängdaren SwaydishVillageAlley. Dessutom är ett Deh Din Poik mixtape på gång.

Det verkar bli mycket Pato den närmaste tiden, vilket även denna text skriver under på. Veckans mp3 är nämligen en sprillans ny låt från artisten, där han tillsammans med R&B-sångaren Ricky har gjort en remake (obs, ej remix) av inte mindre än Lil Waynes listetta Lollipop. Låten är tagen från Dj Silence mixtape This Is How We Roll, som släpps under nästa vecka.

[podcast]http://veckansmp3.whoa.nu/pato_pooh_feat_ricky-rappers_doing_lollipop_(lollipop_remake)-whoa.nu.mp3[/podcast]

Direktlänk för download

Myspace: myspace.com/patopoohddp, myspace.com/rickyrnr
Hemsidor: dehdinpoik.com, ricky-online.com

Forumtråd: Veckans MP3: Pato Pooh feat. Ricky

Läs mer: