Finess feat. Sam-E & Sephide – Karusell

Finess är en ung rappare från Stockholm som ingår i musikföretaget/kollektivet DehDinPoik med andra talangfulla artister och producenter som Pato Pooh, Gameboii, Pablopaz och Karim jaoudi. Tidigare i år släppte han låten Förändring genom oss på Whoa och nu är han tillbaka igen med sin nya singel.

Finess, eller Jaouli Akofely som han egentligen heter, kommer ursprungen från Kongo men är född och uppväxt i Hässelby. Någon gång kring 97-98 upptäckte han hiphopen mycket tack var en av sina äldre bröder, som på den tiden drev 165 management där Ken Ring senare blev signad. Inspirationen till rappen fick han sedan av sin bäste vän Arjan, den unga killen som medverkade på Kens omtalade Spräng regeringen.

Under ungefär ett år har Finess jobbat fram och tillbaka med sitt kommande mixtape Välkomna mig, som beräknas att släppas inom någon månad. Det nya materialet kommer att gästas av bland annat Allyawan, Mohammed Ali, Ken Ring, Houman Sebghati, Paragon och Medina. Vid sidan av detta har han bland annat även turnerat med Pato Pooh och Ken Ring samt jobbar med Melika från duvetinte.se.

Veckans mp3, Karusell, är den nya officiella singeln från Finess, som gästas av Sam-E från Medina och sångerskan Sephide. ”Oavsett vad man går igenom eller vad som hänt så kan man ta en dag och fira för att man är vid liv!” förklarar Finess när han ombeds att beskriva låten, som är producerad av Keione. Ladda hem den, exklusivt på Whoa, här nedanför.

Klicka här för att ladda ned låten

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2010/08/26/finess-feat-sam-e-och-sephide-karusell/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till våra mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Relaterade länkar och information:
www.myspace.com/finessiklass
www.dehdinpoik.com
Intervju med Finess

Forumtråd: [Veckans MP3] Finess feat. Sam-E & Sephide – Karusell

Läs mer: