21 gratis låtar och Kinaturné med Critical

CriticalCritical, som synts en hel del på Whoa genom åren, lade nyss upp sina tre senaste skivsläpp för gratis nedladdning på sin hemsida. Nedan hittar ni direktlänkarna till materialet:

En varning EP (direktlänk)
Min egen väg EP (direktlänk)
Let’s Get It On EP (direktlänk)

Den 25-årige rapparen, som ursprungligen är från Skåne men bosatt i Stockholm sedan några år tillbaka, har varit en del av den svenska hiphopscenen sedan 2005 då han genom Breakout Events släppte singeln/videon Mina sista ord tillsammans med danska DJn och producenten DJ Shine, som visades på Crossface/ZTV /YLE (Finland) och spelades på radio. Sedan dess har Critical utan något skivbolag i ryggen hunnit göra sig ett namn, åkt runt och spelat, haft ett flertal musikvideos på TV, sålt tusentals skivor ur ryggsäcken och spelat in med folk över hela världen. Bl.a. en musikvideo med legendariska Craig G (Juice Crew) i New York där han även uppträdde.

På det kommande albumet Resejournalen är han avbildad som Nils Holgersson på omslaget och skivan är en konceptskiva med internationella samarbeten. Några av länderna man får besöka är: Kanada, Nederländerna, USA, Hong Kong, Kamerun, Ryssland, England och Malaysia. På tisdag den 10 november åker Critical till Hong Kong och Kina för en miniturné med bl.a. den lokala gruppen Justice League. Fyra datum är bekräftade:

12/11 GuangZhou (Kina)
13/11 GuangZhou (Kina)
14/11 Hong Kong
15/11 ShenZhen (Kina)

Kolla in den tillhörande videoflyern!

Forumtråd: [Audio] Criticals senaste tre släpp för gratis nedladdning

Läs mer: