Critical – Resejournalen

Critical, som hade premiär med sin nya video Från världens alla hörn (Scandinavian Version) här på bloggen tidigare i veckan, väljer nu att även släppa sitt sprillans nya album Resejournalen genom oss på Whoa. Här följer hans tankar kring releasen, som du kan ladda ned exklusivt och gratis under låtlistan längre ned i bild.

Detta är en resa genom och tid och rum.

De senaste åren har varit en lång resa, det har gått rätt mycket upp och ner för mig personligen. Den här skivan har dokumenterat det, samtidigt som den beskriver möten och resor geografiskt.

Skivan var inte planerad från början utan växte fram genom resande och samarbeten, efter ett tag föll det sig naturligt att göra ett album av det.

Det har varit jävligt kul att träffa alla människor som har varit med och gjort skivan, några av en ren slump, andra genom gemensamma vänner, men oavsett hur vi träffades så har vi alla haft samma hunger för den här grejen, som vi kallar Hip Hop. Hip Hop har tillåtit mig att åka till ställen och göra saker, se och lära mig saker jag aldrig skulle fått möjligheten till annars.

Och även om vi bor så långt ifrån varandra så har Hip Hop inspirerat oss på liknande sätt. Vi kanske inte alltid kan förstå varandra genom tal, men vi kan fortfarande kommunicera och skapa något tillsammans, genom detta. Det förenar oss.

Alla på den här skivan framför sina verk på sina respektive språk, så detta är det perfekta tillfället att höra rap från te.x. Ryssland, Taiwan, eller på Tamil.

Kort sagt, detta är en resa runt jorden, och vi har alla en sak gemensamt:

Hip Hop.

Den 15:e oktober släpps skivan fysiskt, på dubbelvinyl och CD + en 90 minuters DVD-dokumentär och 20-sidors booklet (klicka här för att kolla bookleten och läsa om varje låt). De som köper vinylen får CDn och DVDn på köpet!

Låtlista:
01. Låt mig ta dig med (intro) – Feat. DJ Connect
02. Independence Day – Feat. J57 & Koncept of BBAS (US)
03. Från världens alla hörn (Scandinavian Version) feat. Jøden (DK), BlazRoca (IS), ASA (FI), Tyde T (DK), Pyhimys (FI), Nils m Skils (NO) & DJ Connect
04. Inget direkt mål
05. Underground – Feat. Dogge Doggelito
06. Snart där – Feat. DJ Playground (NY/US)
07. City 2 City – Feat. SigNif (NY/MW) & Mat The Alien (CA)
08. Kung Fu – Feat. DJ Tin Ho & Mastamic (HK) & Kou Chou Ching (TW)
09. Från världens alla hörn Pt.II – Feat. MC Ya & Kenan (NL)
10. Good Thing – Feat. Yoshi & Chong (FR)
11. Tiden springer iväg
12. Även om jag dör idag – Feat. Evindi of Negrissim (CM)
13. Drömmer jag? – Feat. Chords
14. Snar där Pt.II – Feat. Krussia (RU) & KLG Sqwad (MY)
15. På väg hem

LADDA HEM NETPLAYEN GENOM ATT KLICKA HÄR

Relaterade länkar och information:
http://www.criticalrap.com/resejournalen/

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2010/09/26/critical-resejournalen/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Forumtråd: [Whoa Netplay] Critical – Resejournalen

Läs mer: