Critical feat. Dj Akilles – En varning

CriticalHur många svenska rappare har fått över 150 000 views på stora amerikanska sidor som OnSMASH.com och Worldstarhiphop.com? Inte särskilt många. Lägg därmed till att Henrik Jensen aka Critical dessutom rappar på svenska så förstår ni nog ganska snabbt att det är något speciellt över denna skånepåg.

Att Critical fick ett grymt bemötande med Takin’ Over (gästades av Craig G från det klassiska hiphopkollektivet The Juice Crew) både utomlands och i Sverige (B-rotation på ZTV, ”Dagens add” på SR Metropol m.m.) var överraskande, men inte så oväntat som man skulle kunna tro. Tidigare låtar som Mina sista ord (Soul Supreme Remix), Let’s Get It On (Scandinavian Remix) och The Real Thing, skvallrade om kvalitet och artistens inställning har det aldrig varit något fel på (t.ex. sålde 2008 års EP Min egen väg 1600 exemplar utan hjälp av vare sig distribution eller skivkontrakt).

Imorgon släpps Criticals nya CD En varning hos affärer som CDON, iTunes Music Store och Bengans. En limiterad vinyl-upplaga kommer även att finnas via Coulisse eller Critical själv. Som ett smakprov på detta bjuder vi nu på titelspåret En varning, där Uppsalasonen Dj Akilles scratchar loss rejält. Produktionen står X:144 för, en producent som tidigare har jobbat med artister som MF Doom, Saigon, Joel Ortiz och Kool G Rap.

Direktlänk för nedladdning

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2009/02/26/critical-feat-dj-akilles-en-varning. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till våra mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Relaterade länkar:
www.myspace.com/criticalrap
www.criticalrap.com/
www.basementality.se/
www.x144.com/
www.myspace.com/x144andsps
www.myspace.com/djakilles

Forumtråd: [Veckans MP3] Critical feat. Dj Akilles -  En varning

Läs mer: