Ola & Markus tackar för de 13 åren med Whoa

Ola och Markus gör ännu ett klassiskt gangsign.

På denna bild från tidigt 2000-tal står jag och Markus och pekar med händerna som man gjorde väldigt mycket på den tiden. Vi hade precis startat Whoa och nu när vi lägger ner sidan tänkte vi säga några ord var och framförallt tacka alla som varit delaktiga på något sätt i denna sidan.

Ola

Det är med visst vemod som man säger hej då till den här sidan som varit en så otroligt stor del av ens liv under så många år. Det är ganska fantastiskt när man tänker på det, bara allt folk jag lärt känna via Whoa, allt från många av mina närmaste vänner till folk som man bara säger hej till på stan. Och jag vet att det är så för tusentals andra användare här inne.

Personligen var jag som mest aktiv på sidan åren 2000-2005 eller någonstans där i krokarna. Man gick på Fatmilk på Kompaniet, Vibes på Henriksberg, vår egen Club Reefer och otaliga andra ställen i Stockholm som jag glömt namnet på. Förutom att ha ett fokus på hiphop så hade dessa klubbar en sak till gemensamt, alla som var där var medlemmar på Whoa. Mer eller mindre i alla fall. Det var häftigt även om det nästan bara är nu när vi lägger ner sidan som man förstår hur stor den var en gång i tiden.

Men som ni som fortfarande är aktiva på sidan vet så är det några år sedan som Whoa storhetstid var över. Jag och Markus har de senaste åren inte riktigt haft drivet och orken att ge sidan den kärlek och energi som den behöver. Dessutom har en stor del av den sociala aspekt som trots allt varit grunden till Whoa flyttat till andra platser. Facebook, Twitter, Soundcloud, Spotify och Instagram har tagit över och på grund av tidigare nämnda bristande tid, energi osv. har Whoa inte riktigt hängt med i utveckling.

I alla fall så vill jag tacka alla användare, moderatorer, admins, vänner och bekanta som varit med genom åren. Och jag måste ge ett speciellt tack till Martin “Oracle” Lindgren som har vigt så otroligt många timmar till den här sidan. Troligtvis väldigt många fler än vad jag och Markus har lagt tillsammans. Ni är många som hjälpt till med sidan men jag tror inte det finns någon som blir illa berörd för att jag bara nämner en vid namn.

Tack och hej!

Markus

Då var det dags att tacka för den här tiden och stänga Whoa. Varför det sker har vi redan tagit upp. Det är bara att konstatera att allt har sin tid och när man nu börjar summera och reflektera över vad Whoa har inneburit för många människor runt om i Sverige så är jag glad och stolt över att ha varit en del av det här.

Whoa skapades bara några månader efter att jag hade flyttat till Stockholm och mitt liv i huvudstaden påverkades enormt mycket av detta. Jag har framförallt lärt känna väldigt många härliga människor. Jag har gått på spelningar, festat på klubbar, drivit klubben Reefer, anordnat otaliga förfester, träffat folk att gå på fotboll med, spenderat enorma mängder tid i diskussionsforumen och haft väldigt mycket kul. Allt tack vare en webbsida som jag och Ola snickrade ihop i början av 2000-talet och lyckades göra till en givande mötesplats för folk intresserade av hiphop.

Ola och jag lade grunden till det hela men det hade aldrig, och jag kan inte poängtera detta nog, det hade ALDRIG blivit något speciellt utan en enorm portion hjälp av mängder av talangfulla, trevliga och engagerade moderatorer, admins och redaktionsmedlemmar. Ni är alldeles för många för att jag ska kunna göra det hela rättvisa och få med alla, men ni vet vilka ni är. Folket som har hängt på Whoa genom åren vet vilka ni är. Tack!

Tack Ola/Stuck för att du tog med mig på resan. Det var din idé och du satte igång allt. Tack för att du inte lackade ur när jag klistrade in howser-taggar i källkoden på sidan och la upp AIK-propaganda på startsidan för att hetsa lite då och då :)

Tack Martin/Oracle för att du tagit ett extra tungt ansvar på senare år. Du är en av de mest noggranna och ansvarstagande personer jag känner. Du gav, tillsammans med många andra, Whoa några år till.

Tack Pontus/mfs för en massa uppstyrning, roliga idéer, foton på Whoa-stickers och mycket ansvar på senare år. Kör hårt med Gatuslang!

Tack alla ni som hjälpte till att hålla ordning i forumen under de tidiga åren när den generella internetvanan i Sverige var sämre än den är idag och det var en hel del stök. Många av er har jag också spenderat mycket tid med utanför de digitala kanalerna och haft väldigt mycket roligt med. Tack och vi ses!

Tack alla ni som tillhör den senare generationen Whoa-admins samt hela redaktionen. Ni har kört hårt under en tid då jag och Ola har tagit ett steg tillbaka och ni har fått sidan att leverera på en helt ny nivå.

 

 

Läs mer: