Från länksamlingen: GrandSmack.se

Det finns många bra hiphopsidor ute på det vida, vilda nätet men det kan vara lätt att gå vilse. För ett par veckor sedan publicerade vi därför en samling länkar till sidor av olika karaktär som vi rekommenderar för dig som gillar hiphop. Den här veckan tänkte vi passa på att lyfta fram en av dem: GrandSmack.se som slog upp dörrarna redan för två år sedan.

Vad gör dem så bra, kanske ni undrar? Den enkla anledningen är att de helt enkelt har väldigt bra musiksmak, framför allt när det kommer till amerikansk hiphop. Det är uppfriskande med sidor som lägger fokus på mer än bara de stora, kända mainstreamartisterna. Det är inte bara Kanye och Jay-Z utan även 9th Wonder och Macklemore & Ryan Lewis.

GrandSmack beskriver sig som en sida som samlar det senaste inom mer än bara hiphop men det är framför allt uppdateringen om vad som händer på andra sidan havet som har varit deras största och starkaste sida. Genom bland annat ett flitigt twittrande har de fått åtminstone undertecknads ögon och öron att uppmärksamma sådant som annars mycket väl hade passerat obemärkt, som exempelvis Bizarre Tribe: A Quest to The Pharcyde som borde tilltala såväl Pharcyde som A Tribe Called Quest-fans eller den helt hyfsade Chuck Inglish (från The Cool Kids) & Benny Cassette – Angel Dust som nyligen dök upp.

På det stora hela känns GrandSmack kort sagt ganska ödmjuk och krånglar inte till det mer än nödvändigt. På senare tid har sidan även börjat fokusera mer på svenska nyheter och web-TV, bland berättar Labyrint om EP:n ”Broder” och Dani M pratar om sin kommande EP. Ta en titt.

Förresten, om det är något ni tycker saknas på länksidan är ni mer än välkomna att slänga iväg ett mail till redaktionen (at) whoa.nu eller bara höra av er till någon som jobbar med sidan.

Läs mer: