Guldgruvan: E.U.W.W – Percussion and Prophylactics (2006)

Pornos röst har hörts på svenska scenen ett bra tag, bland annat i introt till En kärleksattack på svensk hiphop men också i flertalet grupper som exempelvis High Down and Dirty (som hann släppa två album under första halvan av nollnolltalet). Dessutom har han ingått i grupperna Amok och Contrahesive, vars skiva släpptes via Whoa. Sedan ett tag tillbaka är han signad till Warner Music där han planerar att släppa en EP inom en snar framtid. Läs intervjun här nedan och trevlig lyssning!

Du har hunnit släppa väldigt mycket material under flertalet artistnamn och grupper genom åren. Vad betyder E.U.W.W för din rapkarriär och vilken del av din karriär representerar den?
- Det har blivit en hel del låtar under åren, med nästa skiva jag släpper är jag uppe i album nummer tio. Skivan Percussion and Prophylactics gav mig chansen att utforska en mer experimentell och lekfull sida av mig själv. Jag lekte mycket med rimstruktur och låtkoncept vilket resulterade i ett eget sound som jag inte hört i Sverige tidigare. En stor bidragande faktor till detta var producenten Trac-1 El Sonido som inspirerats mycket av Detroit, J-Dilla-soundet och gjorde alla beats enbart på en MPC-1000. Även han tog ut svängarna med vad han samplade, i ett av beatsen till en netplay vi gjorde samplade han en krona mot ett bord som snare.

Vad har du på gång i nuläget?
- Just nu håller jag på att färdigställa en solo-EP under namnet Toftgard där singeln Cuz im Cool var startskott. I takt med det ska vi följa upp den med en låt som är helt bananas som heter LE!, där rapparna Kid Colt och Lazee gästar på ett beat som endast kan beskrivas som Prodigy på PCP. Så håll ögonen öppna för en video på den inom kort.

Vilken svensk hiphopskiva skulle du helst se i vårt Guldgruvan-arkiv?
- Jag såg att ni redan lagt upp mina favoritalster med Aegiz och Vanek. Så som den Whoa-G jag är skulle jag väldigt gärna vilja se Purple Orphans, med den bland annat grymt underskattade Blizzak.

LADDA HEM ”EUWW – PERCUSSION AND PROPHYLACTICS” GENOM ATT KLICKA HÄR

Vill du släppa din musik eller annat material genom Guldgruvan?
Om du är intresserad av att släppa din äldre musik genom Guldgruvan eller vill tipsa om en release vi bör släppa, maila [email protected]. Samtliga releaser hittar du här: blog.whoa.nu/guldgruvan-arkivet

Forum: [Guldgruvan] E.U.W.W – Percussion and Prophylactics (2006)

Läs mer:

Kommentarer

   
2012-08-26 21:47
Boom!
2013-01-08 23:22
Diggar detta! Kan passa på att påpeka att beatet till första låten ("Blast Off") gjordes på en Korg ES-1 och inte MPC1000.

Check my beats.

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Guldgruvan] E.U.W.W – Percussion and Prophylactics (2006) för att kommentera!