Guldgruvan: Nötkräm – Livet i ett nötskal (2004)

Nötkräm - Livet i ett nötskal

Nötkräm som består av Marty och Goofy från Staffanstorp och Gosk Records var väldigt aktiva på Whoa när det begav sig. Marty var också den första rapparen som vann Whoa-mästerskapen och deltog på den tiden även i crewbattle med bland annat Jaqe och Jimmy Pistol. 2004 släppte i vilket fall Skåneduon sin åttaspårsskiva Livet i ett nötskal, som är en lekfull och lättsam sådan.

Här nedan följer en kortare gemensam intervju.

Trevlig lyssning!

Vad minns ni från den här tiden och vad tänker ni om ni lyssnar på plattan idag?
-  Nötkräm blev vårt sätt att ge uttryck för det trams och flams som fanns inom oss och vi gjorde helt enkelt musik som vi tyckte var rolig att göra utan att reflektera speciellt mycket över hur den skulle uppfattas. Alla texter skrevs gemensamt och hela stilen var nog ett svar på våldsironin som länge präglat den svenska hiphop-scenen och som vi helt klart inspirerades utav, men samtidigt tog avstånd ifrån genom att skriva musik som snarare vände sig till ”mammor och barn”. Många ville gärna ge sken av att vara gangsters och vi ville vara en motpol till detta. Hela plattan är ganska självironisk, men väcker samtidigt väldigt många starka minnen från den tid då vi var ett relativt stort gäng som ofta samlades och gjorde musik, battlade, freestylade och så vidare i en källarlokal på Åkershus i Staffanstorp.

Vad har Marty och Goofy på gång när det gäller musik idag?
- För att vara helt ärlig så har vi ingenting på gång överhuvudtaget vilket nog främst beror på att vi inte längre har tillräckligt stark drivkraft (eller bekräftelsebehov för den delen) för att ta oss tiden att göra nya låtar. Marty har visserligen varit med i några battles på senare tid men det har inte varit några större grejer. Goofy producerar en del. Någon enstaka låt eller gästframträdande kan det kanske trots allt komma från antingen Marty eller Goofy eller från oss gemensamt inom den närmaste tiden, vem vet?!

Vilken skiva skulle ni helst se i Guldgruvan?
- Sidewalk Headliners – A Compilation Of Sweden’s Finest – Många guldkorn!

LADDA HEM ”NÖTKRÄM – LIVET I ETT NÖTSKAL” GENOM ATT KLICKA HÄR

Vill du släppa din musik eller annat material genom Guldgruvan?
Om du är intresserad av att släppa din äldre musik genom Guldgruvan eller vill tipsa om en release vi bör släppa, maila [email protected]. Samtliga releaser hittar du här: blog.whoa.nu/guldgruvan-arkivet

Forum: [Guldgruvan] Nötkräm – Livet i ett nötskal (2004)

Läs mer:

Kommentarer

   
2012-12-19 14:36
Helt faaacking allvarligt!

Epic skiva : )
2012-12-19 18:29
faktiskt inte så bra som jag förväntade mig

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Guldgruvan] Nötkräm – Livet i ett nötskal (2004) för att kommentera!