Guldgruvan: Shaazam – Hungrig (2006) & Sulten (2007)

Många känner säkert igen Shaazam från den svenska battlescenen, både från då men också från nu. Breakade gjorde han förmodligen när han lyckades vinna över Organism 12 i en battle i Malmö. Och sedan dess har han synts i mängder av battlesammanhang. Men utöver det har han en gedigen diskografi både som soloartist och med olika gruppkonstellationer, kanske framförallt genom kvartetten Ri-Fa. Till denna Guldgruvan-release bjuder vi på två av hans äldre släpp, i form av två mixtapes. Nämligen Hungrig (2006) och Sulten (2007), där den senare är den norska utgåvan av det förstnämnda verket i fråga. Trevlig lyssning!

Hur skulle du säga att din rap utvecklats sedan din tid som Beväpnad Tjockis?
- Väldigt mycket. Jag har hittat min egen stil och lärt mig behärska min röst på ett mycket mer effektivt sätt.

Vad har du på gång musikaliskt för tillfället?
- Det senaste året har det ju varit sinnessjukt mycket battles och det blir en del framöver också. Jag har också precis släppt EPn Battle MC via min hemsida. Nästa år blir det dock mer musik och lite färre battles om jag kan lyckas hålla mig borta.

Vilket släpp skulle du helst se i Guldgruvan?
- Jag vill se gamla CRinc-plattorna, men alla i gamla clicken höll inte med. Sen alla gamla band med Taro.

LADDA HEM ”SHAZAAM – HUNGRIG MIXTAPE” GENOM ATT KLICKA HÄR

LADDA HEM ”SHAZAAM – SULTEN MIXTAPE” GENOM ATT KLICKA HÄR

Vill du släppa din musik genom Guldgruvan?
Om du är intresserad av att släppa din äldre musik genom Guldgruvan eller vill tipsa om en release vi bör släppa, maila [email protected]. Samtliga releaser hittar du här: blog.whoa.nu/guldgruvan-arkivet

Forum: [Guldgruvan] Shazaam - Hungrig (2006) & Sulten (2007)

Läs mer:

Kommentarer

   
2011-10-02 22:16
Ni har nästan enbart lagt upp album som funnits på internet i åratal.. (Många som redan lagts upp gratis på artisternas hemsidor.. exempel: Hands,Critical osv .. mycket tråkigt.. och nu detta? fan.. sista gången jag spanar in guldgruvan.
2011-10-02 22:25
Verkar fortfarande som du missat poängen. Läste du svaren i Hands-tråden? Står ju till och med "support the independent Hip-Hop Scene!" på din presentation?

Nästa Guldgruvan (om 2 veckor) kommer två släpp som inte släppts för gratis nedladdning tidigare. Hoppas du uppskattar den releasen mer.
mfs
2011-10-09 12:58
Crackrap kan vara en av Shaz bästa spår någonsin. Nån som håller med/emot?

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Guldgruvan] Shazaam - Hungrig (2006) & Sulten (2007) för att kommentera!