Guldgruvan: Arto Crane – Dead-Born With Friends (Unreleased Demo, 2004)

Arto Crane

Cherno eller Arto Crane var med sin mörka unika röst en av medlemmarna i kollektivet Purple Orphans under början av 00-talet. Han hade även grupp med BlizzakThe Phantaseas, och släppte en del lösa mp3or och samarbetade med rappare som Hummin. På denna osläppta demo  med på nio spår gästar också Sub-Geniouz och Deph-O. Trevlig lyssning!

Här nedan följer en kortare intervju:

Vad minns du av den här tiden då din skiva skulle släppas?
- Jag minns att jag ville göra färdigt ett demo, bara för att ha ett demo färdigt. Tyvärr så var jag väldigt självkritisk, och kanske lite av en perfektionist, så det var inget som blev egentligen färdigt. Det blev ett dödfött demo, en rough draft. Idag gillar jag det råa och ofullständiga i låtarna.

Vad gör du idag och rappar du någonting fortfarande?
- Jag är snart färdigutbildad ingenjör och nybliven egen företagare. Musiken har nog legat på hyllan sedan tio år tillbaka, men visst kan det hända att jag kommer på lite rader som antecknas nånstans. Annars har jag säkert en 100 verser och beats skräpandes på olika hårddiskar.

Vilken svensk hiphop-skiva skulle du helst se i Guldgruvan-arkivet?
- Några som jag uppskattade mycket ett tag var Endangered Species med bland annat Deph-O och Tychee. Vet du inte så behöver du veta.

LADDA HEM ”ARTO CRANE – DEAD-BORN WITH FRIENDS” GENOM ATT KLICKA HÄR

Vill du släppa din musik eller annat material genom Guldgruvan?
Om du är intresserad av att släppa din äldre musik genom Guldgruvan eller vill tipsa om en release vi bör släppa, maila [email protected]. Samtliga releaser hittar du här: blog.whoa.nu/guldgruvan-arkivet

Läs mer: