Tyga och Kendrick Lamar m.fl. till Siestafestivalen


Siesta!-festivalen (31 maj – 2 juni), belägen i Hässleholm mitt i Skåne gjorde idag ett renodlat hiphopsläpp. Bland akterna som släpptes var bland annat amerikanska Kendrick Lamar och nya stjärnskottet Tyga som blivit känd bl.a. efter låten Rack City.

Med i släppet var även svenska akter som grammisvinnaren Aleks, kritikerhyllade Mohammed Ali, STOR och Carlito som ackompanjeras av DJ’n och producenten Mack Beats. Whoa tog sig en snackis med festivalgeneralen, Micke Fredholm, för att höra hur vad som ligger bakom indie/electro-festivalens nya satsning på hiphopakter:

Hur känns det att boka så stora hiphopakter till lilla Hässleholm? 
- Det känns bra! Vi har tidigare bokat bl.a. Dead Prez så vi är inte helt nya på hiphopspåret, men detta släppet känns galet och extremt spännande.

Är det ett medvetet val att röra sig mer mot hiphopbokningar i år? Är Siesta på väg att bli en hiphopfestival?
- Hm, nej jag kan inte hålla med om att vi är på väg att bli en hiphopfestival, vi kommer aldrig att begränsa oss till en musikstil. Vi försöker istället att se det goda i en mångfald av musikstilar.

Vi tycker det är tråkigt att många festivaler hävdar att de har ”blandad musiksmak”, men ofta förbiser musikstilar som t.ex. hiphop, så vi valde att försöka täcka det. Vi vill inte exkludera någon, vi är medvetna om att alla människor har olika musiksmaker. Till exempel i ett kompisgäng så har man ju sällan lika musiksmak allihopa, och till och med här på Siesta-kontoret har vi ibland väldigt olika uppfattning om vad som är ”bra musik”.

Undersökningar som har gjorts har visat att de flesta som gillar Siesta gör det för att vi har en väldigt bra festivalstämning. och det tror jag kan bero på att vi försöker ha ganska varierade bokningar. Genom att göra det lyckas vi samla alla olika sorters människor som kommer hit för att de kanske ”gillar vars ett stort band som bokats, men kanske inte inom samma genre”. Vi försöker ha något för alla.

Kan vi se fram emot fler hiphopsläpp till Siesta 2012?
- Det får tiden utvisa!

Forum: 31/5 Siestafestivalen (Tyga och Kendrick Lamar m.fl.)

Läs mer:

Kommentarer

   
mfs
2012-03-16 9:23
Detta kanske blir årets joker? Hoppas det blir fler hiphopbokningar!
2012-03-16 17:53
Riktigt kul för Hustleholm!
2012-03-17 13:09
Kendrick är sjukt fet. Kommer bli riktigt stor snart, samma med XV.

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till 31/5 Siestafestivalen (Tyga och Kendrick Lamar m.fl.) för att kommentera!