Hallå där, DJ Akilles

Professor P & Dj Akilles Press1 photo Martin Wichardt LowResFoto: Martin Wichardt

Hallå där,

DJ Akilles från hiphopduon Professor P & DJ Akilles. Ni spelar i åtta städer under tio dagar nu i september, men varför spelar ni bara i klädaffärer?
– När vi släppte förra plattan, The Realism år 2012, så gjorde vi ett gig på Shelta i Göteborg. Det var så otroligt kul och otroligt lyckat att vi kände att vi ville göra fler såna gig, så nu lyckades vi få ihop åtta bra gig i bra städer.

Det är en releaseturné för er nya EP Brews & Good News. Hur låter den?
– Har man lyssnat på oss tidigare så kommer man absolut känna igen sig, men vi försöker samtidigt att utvecklas med varje släpp. Men det är samma recept som vi brukar använda. Soulbap har vi börjat kalla det.

Ni har ganska nyligen varit och uppträtt i hiphopens huvudstad New York. Hur var det?
– Det var superfett, faktum är att bakgrunden till hela EP:n är just den resan. Vi jobbade i studion [hemma i Sverige, förf. anm.] och hade svårt att få ur oss bra grejer. Men så fick vi ett stipendium som möjliggjorde att vi kunde åka till New York, det ändrade hela moden för hur vi kunde jobba och hur kul det var. Två av låtarna på nya EP:n är dessutom inspelade där borta. Att uppträda i New York som hiphopartist är givetvis sinnessjukt fett och en pojkdröm som gick i uppfyllelse.

Vilken av städerna ser du mest framemot att åka till?
– Oj, vad svårt. Uppsala är ju hemstaden så det kommer såklart bli jättekul, men Umeå kommer nog också bli väldigt väldigt roligt, där har vi inte spelat så mycket men det känns som en väldigt bra hiphopstad med Trainspotters och Random Bastards och sådär. Men jag ser framemot alla spelningar.

Hur länge tror du att ni kommer hålla på med musiken?
– Det där är ju sjukt svårt. På något sätt tror jag aldrig att jag kommer sluta helt utan musiken kommer alltid vara en del av mig. Sen är det klart att i olika perioder är vi mer eller mindre aktiva. Men så kul som vi har det nu är det väldigt svårt att se ett slut på det!

1262587_567788183257787_68966115_o

Forum: Hallå där, Dj Akilles!

Läs mer:

Kommentarer

   

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till Hallå där, Dj Akilles! för att kommentera!