ASAP Rocky och Yelawolf till Way out West

Ibland behöver man släppa den där murriga, jobbiga känslan. Ibland blir det helt enkelt en bra dag. Way Out West blir bra dagar och de kommer att låta ännu bättre. I sommar vill vi bli förförda av A$AP Rocky, den senaste och klarast lysande stjärnan i mixtapemörkret. Med sitt ohejdbara crew A$AP har de lämnat hemkvarteren i Harlem för att erövra världen, ett lojt steg i taget.

Många har laddat ned A$AP Rockys mixtape LifeLoveA$AP, ett smakrikt collage av drömska, skimrande beats som gjort för långa avslappnade sommardagar. Med tillbakalutade, viga verser, som honung på sandpapper, målar Rocky världen precis så som han själv vill ha den. Och världen vill ha Rocky, tro inget annat. Med ett nysignat stordeal i väskan förbereder han och A$AP crewet sig för sommarens spelningar.

Så häng in de där små jobbiga känslorna i garderoben. Luta dig tillbaka, andas ut och njut av just den här stunden. A$AP Rocky på Way Out West – det kommer att bli en självlysande dag. Det behöver verkligen inte vara svårare än så.

Yelawolf - Handen på hjärtat, vi är ett enda stort och lyckligt mångfotat monster till fest. Och i år siktar Way Out West på att nå ännu lite högre, skaka om oss ännu lite mer så det faller sig helt naturligt att vi bjöd in Alabamas store lille son: Yelawolf.

Sydstatsrapparen som stormat listor, radio, nätet och lössläppta fester jorden runt det senaste året kommer i augusti att lägga stora delar av Göteborgs innerstad för sina fötter. Efter en tveksam start i dokusåpaträsket slog sig Yela lös med kraftproven Trunk Muzik och den upphottade uppföljaren Trunk Muzik 0-60. Plötsligt hände det – en kompromisslös, illersnabb rappare med något värt att säga och säga snyggt klev upp på scenen. Skarpögda kan såklart se likheter mellan Yelawolf och hans mentor Eminem men Yelas musik och hans berättelse är bara hans egen, perspektivet på blåställsamerika, dess måndagmorgnar och fredagkvällar är hans eget unika. Och på scen är han i sitt esse, omfamnande och provokativ utan motsägelser eller paus.

I åren accelererar han än mer. Med storbolagsdebuten Radioactive i ryggen och ett antal spelningar världen runt blir Yelawolf sin egen frihetsrörelse i form av intensivt festande, pärlande popmelodier och några av de vassaste verserna du kan höra i sommar.

www.wayoutwest.se

Läs mer: