En sommarsemester i Göteborg!

Det har varit en nästintill drömsk tillvaro för Göteborgs hiphophuvuden detta år när det kommer till liveakter. Staden har haft besök av storakter så som G-Side, Sean Price, Lords of the Underground och DJ Jazzy Jeff, men även svenska akter har fått tillträde på diverse klubbar. Namn som Gnucci Banana, Allyawan, Mächy, Penga Per och Mapei har livat upp den annars så gråa staden och man kan verkligen känna att den är på ett uppsving när det kommer till evenemang med hiphop på huvudmenyn. Så packa din resväska för en vecka i Göteborg och se till att inte missa nedanstående tillställningar.

Närmast så kommer vi kunna se Masta Ace uppbackad av bland annat Wordsworth och Marco Polo. Kanske blir det den officiella kickoffen för sommaren när han, förhoppningsvis, river av varenda låt från A Long Hot Summer. Spelningen kommer att ske på Yaki-Da, där Scratch och Dillas Corner verkligen har briljerat med sina bokningar den senaste tiden. Datumet är 23 maj och biljetterna bokar man via ticnet.

En annan klubb som bjuder in till rapmusik är Fullclip som huserar i Henriksbergs källare, även känt som Ballroom. Den 25 maj bjuder man in huvudstadens underhundar Stockholmssyndromet för en spelning med utrymme för låtönskningar. Västkusten blir alltid lika glada när det vankas smutzbesök av bästa sorten!

Spolar vi fram tiden några ynka dagar till den 30 maj så dyker Ali Shaheed Muhammed från den legendariska gruppen A Tribe Called Quest upp i Yaki-Das lokaler. Det kommer bli ett DJ-set i världsklass där vi antagligen kommer kunna förvänta oss en riktigt klassisk vibb.

Åter igen har det blivit dags för fest i den storslagna miljön i slottsskogens Villa Bel Parc, den 1 juni är det nämligen dags för nypremiär av By Haarts vinnarkoncept Villan (förra årets Villafesten) och självklart har de bjudit in en av göteborgarnas storfavoriter när det kommer till hiphop, nämligen Alexis Weak. By Haart har även utlovat fler hiphopbokningar i sommar men mer information om det dyker upp vid ett senare tillfälle. Ryktet säger dock att akterna är från andra sidan atlanten!

Mer svenska spelningar blir det när två av Sveriges yngsta rappare ställs på samma scen, nämligen Salazar-brödernas lilla protegé Adam Kanyama och västkustens egen stolthet Sick Art. Spelningen sker återigen på Yaki-Da och kommer att gå av stapeln 13 juni. Vi kommer hålla tummarna för att rapparna lyckas klämma in lite studiotid tillsammans också, en hiphop-duett förväntas.

Som om inte detta vore nog så har vi ju även festivalen Way Out West som bjuder in namn som Yelawolf, OFWGKTA och ASAP Rocky! Tyvärr fick ju Azelia Banks ställa in sin spelning i Slottsskogen men då får man helt enkelt dra på en annan mysig festival, nämligen Picknickfestivalen. Där bjuder arrangörerna på hiphop i form av Medina, och ingenting känns väl mer hiphop än en picknick på Hisingen?

Den 3 juni så kommer även Hiphoppet ha en nystart på Calor, där det kommer bjudas på billig öl, bra mat och mängder av hiphop varje söndag. För att hålla er uppdaterade om vad som komma skall så föreslår jag att ni tittar in deras Facebook-grupp. En grym destination om man är lite småbakis efter helgens bravader.

När man ändå är i staden så tycker vi även att man ska passa på att ta in titt hos Urban Artroom som bjuder in konstnärer med graffiti och streetart närmast hjärtat. Köp en tavla och du har helt plötsligt fått med dig en souvenir hem. En perfekt dagsyssla innan det vankas konsert, och ägaren Viktor Byhr brukar även vara givmild när det kommer till bjudande av vin, förfest fixad!

Dubbelkolla kalendern och se till att packa ett sexpack, rena underkläder och ett glatt humör så kan vi lova att Göteborg bjuder in till en perfekt vecka. Vem bryr sig om Barcelonas Sagrada Familia eller Berlins förorter när Lilla London har allt du behöver?

Forum: Whoa rekommenderar: En sommarsemester i Göteborg!

Läs mer:

Kommentarer

   
JP
2012-05-18 14:22
Samtidigt passar ni på att ta en sväng runt Majorna och sänker en kall med mig i en park eller en skabbig uteservering.

Bra text!

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till Whoa rekommenderar: En sommarsemester i Göteborg! för att kommentera!