Konsertvintern 2011

Med vintern kommer regn och rusk och dylika klyschigheter som TV-hallåorna pratar om innan en mysig film börjar. Vilket ju faktiskt är helt sant.

Det känns också som att vintern fylls av extra många bra livespelningar. Om det är för att en ljusglimt i form av en konsert uppskattas mer på vintern än på sommaren är svårt att säga, och kanske spelar det ingen roll heller. Vi på Whoa vill bara vägleda dig genom konsertvintern 2011 och ge dig en guide över de absolut största och viktigaste spelningarna över hela landet.

Om man bor i Stockholmsområdet kan man tjuvstarta konsertvintern redan ikväll på Strand, där ingen mindre än legenden Phife Dawg från A Tribe Called Quest spelar. Kanske en tröst för dig som blev ledsen över att Q-Tips konsert på Way Out West i somras blev inställd. Innan spelningen visas filmen Beats, Rhymes & Life: The Travels Of A Tribe Called Quest. Det händer alltså idag klockan 19.30 på Strand.

Redan dagen därpå, morgondagens lönefredag, kan Stockholmarna se hiphop igen. Ingen mindre än den maskerade rapparen Doom kommer till Nalen. I somras recenserade Whoas Pontus Gustavsson Dooms spelning på Way Out West.

December är en späckad månad vad gäller konserter. Till att börja med blir det den 3 december hiphopfestival under namnet The Struggle Continues på Münchenbryggeriet i Stockholm. På scen står Looptroop Rockers, Det Blå Skåpet, Penga’ Per, Still Pee & Ru, Cleo, Labyrint, Sidewalk, Adam Kanyama och inga mindre än New York-favoriterna De La Soul. Dessutom blir det lite Basementality Battles. Biljett till det evenemanget krokar man här.

Sen kommer Jay-Z’s guldgosse J. Cole till Sverige för inte mindre än tre spelningar. Skåningarna hänger på Babel söndagen den 4 december, göteborgarna ser honom tisdagen därpå den 6 december på Parken och avslutningen sker på Nalen i Stockholm på onsdagen 7 december.

”Åh vad mätt jag är, nu vill jag inte gå på fler konserter” tänker du. Men du måste. Legendariska Brooklyn-duon Smif-n-Wessun kommer nämligen till Sverige för inte mindre än tre spelningar. Det finns alltså inga skäl till att missa detta, för någon av städerna kommer man kunna ta sig till.

Malmö har kul på Klaffbron 8 december.
Sundsvall stökar på Stadshuset 9 december.
Stockholm leker på Mosebacke 10 december.

”Okej, fett. Men nu räcker det faktiskt” tänker du. Nä-nä-nä. The Game gör en J. Cole och kör en turné genom Sveriges tre storstäder. Det blir roligt i Malmö (17 december, Kulturbolaget) skojigt i Stockholm (18 december, Göta Källare) och festligt i Göteborg (19 december, Trädgår’n).

Sen tar man en paus. Äter god mat, öppnar julklappar, skjuter raketer och har det gött. Man kanske blir lite rastlös. ”Vad nice det hade varit med en konsert” tänker du. Och det får du också.

En av vinterns absolut största spelningar ser ut att bli D’Angelos besök på Filadelfiakyrkan i Stockholm den 26 februari. Allt tyder på att biljetterna är jätteslut, men den som är ihärdig brukar ju ibland kunna lösa sådant på något vis.

Hänger ni kvar fortfarande? Vi är snart klara. Det blir värt det, jag lovar.

En månad efter D’Angelo är nämligen Jedi Mind Tricks i Sverige. Söndagen den 26 februari kan man se dem på Strand i Stockholm.

Puh. Blev ni mätta? Jag också.

I forumtråden nedan kan man diskutera konsertvintern 2011 och varför inte tipsa om spelningar av svenska artister, som av utrymmesskäl inte är med i artikeln ovan.

Forum: Whoa rekommenderar - Konsertvintern 2011

Läs mer:

Kommentarer

   
2011-11-25 9:20
Vad glad jag blir att ni sätter en stor bild på Smif N Wessun överst. Helt rätt! :D
2011-11-25 11:01
shiiiet hur ska man hinna med allt....fan att jag missar MF Doom och The Struggle Continues... J Cole i gbg är bokat och klart! =) JMT måste jag oxå se då jag missade dem förra året.
2011-11-27 15:35
finns det inget för alla oss som e under 18!?
2011-11-27 19:20
Ryktas om Mobb Deep i februari..
mfs
2011-11-28 13:38
Mobb Deep vore inte fel!

Men tills dess ser vi fram emot allt gött som finns med i denna Whoa posten och alla nationella akter som också lirar runt om i Sverige.
2011-11-28 15:15
Skämtar ni?!?
Jag såg Mobb Deep i Piteå 2004.
Bästa gruppen hitills!
Shit!
Hoppas att de har med sig live band som i staterna.
Oh My god!
Och hoppas de tar med sig Noyd, Twin Gambino, G.O.D, Chinky & Alchemist.
2011-11-29 12:52
kan man komma in på evenemang som game och j cole om man går med målsman ellr någon som e 18+?
2011-11-29 14:06
På J. Coles spelning i Malmö är det 13-årsgräns, på resten ser det ut att vara 18 (och är det 18-årsgräns spelar det generellt sett ingen roll hur gamla ens kompisar/föräldrar är, man ska själv vara 18).

2011-11-29 14:37
aight. tack!

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till Whoa rekommenderar - Konsertvintern 2011 för att kommentera!