Danne & Bleckan – Från ingenting till någonting

Nu när julledigheten kommer allt närmare så är det dags för den sjätte upplagan av Whoa rekommenderar. Tidigare gånger har vi bland annat tipsat om konsertvintern 2011 och Kladdventskalendern. Den här gången ska vi gå in på tv-programmet Danne & Bleckan - Från ingenting till någonting.

Programmet handlar om tatueringsstudion Salong Betong som drivs av Danne och Bleckan, eller Daniel Eriksson och Anders Bleckhorns som de heter till vardags. Båda kommer från struliga bakgrunder och har levt mycket av sina liv i utkanten av samhället. Bleckans konstnärskarriär började hemma i Stockholmsförorten Högdalen där han tatuerade sina kompisar med knappnålar och vanligt pennbläck, men utan ambitioner att ta sin konstnärlighet längre än så. Danne förstod att Bleckans talang var alldeles för stor för att den bara skulle utövas hemma i lägenheten och även Bleckan ändrade sitt synsätt när han fick reda på att han skulle bli pappa. De två kompisarna bestämde sig då för att ta ett steg ifrån sina gamla liv och startade det som idag heter Salong Betong.

Trots tvivel från människor i deras liv så blev studion direkt en succé och det har inte gått en minut där de varit sysslolösa. Studion fick också en extra skjuts när de hamnade på listan över de 100 mest inflytelserika inom herrmodé i tidningen King.

Vad har då detta att göra med hiphop kanske någon undrar nu. Jo, för det första så har Danne ett förflutet som rappare i gruppen Nadamas där han gick under namnet Digguh D. I gruppen ingick också Phlaco och Criss. Whoa har släppt två mp3or från gruppen under årens lopp. Första låten, Väntar på, hittar du på Best of SVU Del 1-samlingen som vi släppte i somras och den andra, RRRAAAA, i veckans mp3-arkivet.

För det andra så bjuder programmet på en del rappare som gästar studion. Bland annat så får vi träffa Sebbe från Kartellen, Näääk och nu senast Max Peezey. Även STOR och Petter kommer att dyka upp i kommande avsnitt. Det bjuds även på en hel del hiphopmusik under programmens gång.

Programmet sänds på onsdagar kl. 20:00 och det är det sjunde avsnittet som visas nästa vecka. Ni kan även kolla på programmet i efterhand på Svt Play.

Relaterade länkar och information
http://salongbetong.com/

Forum: [Whoa rekommenderar] Danne & Bleckan - Från ingenting till någonting

 

Läs mer:

Kommentarer

   
2011-12-08 23:06
Ganska nice, följer det men tycker att det handlar lite för lite om tatuering.
2011-12-11 21:22
D är sjunde avsnittet nästa vecka.
mfs
2011-12-12 15:02
Riktigt trevlig serie. Snygg. Rekommenderas till alla våra användare.

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Whoa rekommenderar] Danne & Bleckan - Från ingenting till någonting för att kommentera!