Nystart av ”En kärleksattack på svensk hiphop”

Det är dags att tuta i landets finaste fanfarer och slå på ett dussintals stora trummor när det äntligen har blivit dags för en ny säsong av En kärleksattack på svensk hiphop i SR Metropol. Självklart är det fortfarande Ametist Azordegan som står bakom rattarna och vi i redaktionen kan inte nog understryka hur glada vi är för att äntligen få tillbaka detta renodlade hiphop-program i etern.

Vi ställde några snabba frågor till Ametist angående programmet så varför inte låta henne tala; och om ni vill hålla er uppdaterade om vad som händer i studion, lyssna på programmet och mycket mera går ni självfallet in på deras hemsida. För alla i Stockholm hör man programmet varje torsdag på frekvensen 93.8.

Såhär i retrospekt; vilket avsnitt blev din personliga favorit från förra säsongen?
- Det är såklart 5-årskalaset med mer än 70 MCs i studion, 7 stycken spontana cyphers, enorm tårta som skars upp och serverades av Adam Tensta. Det var magiskt.

Vad är nytt för säsongen detta året?
- Massor! Programmet har fått en timmes extra sändningstid till totalt tre timmar och vi börjar därför programmet klockan 17. Jag har fått en upphottad signatur scratchad, cuttad och ommixad av självaste The Salazar Brothers som tackade ja till beställningsjobbet trots kort varsel och deras hektiska schema. Jag är oerhört glad för detta. Ingen annan kunde ha gjort det lika bra eftersom min programsignatur består av TLKs Shonnar vet. Jag har också en ny tyngre ljudbild med massa drops, programmets hus-DJs kommer få egna sets där de spelar all musik i cirka en timme. Jag presenterar även en humorserie som heter ”Hatarna”. Låt oss säga att serien främst driver med fenomenet hatare och samtidigt roastar svenska rappare… Jag kommer också presentera veckans tre i topp-låtar som varje vecka röstas fram av lyssnarna bland fem låtar jag har valt.

Kommer säsongen i podcast-form?
- Det gör den, äntligen. Man kommer kunna hitta alla avsnitt via SR-appen tillexempel.

Vad är det roligaste med att göra En kärleksattack på svensk hiphop?
- När artisterna tar över kontrollen över programmet från mig lite. Då brukar udda saker och magi skapas, sakerna som sker blir minnesvärda.

Drömgäst för den nya säsongen?
- Organismen och Kaah.

Något annat du vill att vi ska veta?
- Att det här programmet görs med stor kärlek till kulturens utövare och aktörer. Svensk hiphop i djupet av hjärtat. Det är så vackert att få vara en del av arenan.

Forum: Whoa rekommenderar: Nystart av Kärleksattack på Svensk Hiphop

Läs mer:

Kommentarer

   
2012-08-23 23:25
kan man inte lyssna på programmet nu eller? jag fattar inte. hjlelp plz
2012-08-24 0:08
Hittar det inte heller. Men tror att det dyker upp under morgondagen. Eller så är jag helt enkelt blind bara.
2012-08-24 9:51
http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=2842&date=2012-08-23

Inga specifika länkar för programmet, men det är bara att välja vilken tid. 17.00 alltså.

Sjukt fett att dom ska styra podcast! Dock blir det trist med musiken, eftersom dom antagligen inte får ha med det. :/
2012-08-26 11:18
Ja, lite kasst. Det stänger av efter 30 min så då måste man starta nästa halvtimme osv. Men de får väl förhoppningsvis ordning på det snart.

Har hunnit halvvägs på programmet nu och skön lyssning. Kändes ovant med nya introt men så är det ju alltid. Känns som att Ametist bestämt sig för att spela lite mer alternativ hiphop också, vilket alla fall jag välkomnar. Exempelvis spelade hon Obnoxiuz som jag personligen reagerat på "aldrig" brukar spelas i programmet. Även Mollgans "Non-Stop"-låt och The Order som för många nog tyvärr fortfarande är ganska okända.
mfs
2012-08-26 22:09
Efterlängtat med podcast så man slipper höra musiken som man i princip alltid hört ändå. Liveupptagningarna är ju ändå med.

Kul att man fått 3 timmar med. Kändes som det verkligen behövdes då det finns så mycket grym svensk hiphop.
2012-08-26 22:24
fett program. lyssnade hela morgonen imorse och det var bara nice
2012-08-26 22:25
Riktigt bra säsongsstart. Håller med om att det var trevligt med Obnoxious

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till Whoa rekommenderar: Nystart av Kärleksattack på Svensk Hiphop för att kommentera!