King Chris – Summer Smash Hit

Norrland fortsätter att imponera!

Förutom en ny låt från en hungrig, skicklig och uppkommande rappare är veckans mp3, Summer Smash Hit, ett första smakprov från Trainspotters kommande The Yellow Tape

Kristoffer Samuelsson, King Chris eller bara KC från Sundsvall, har format stil och budskap sedan 90-talet. Såväl på egen hand som i konstellationerna Resolute Sound, Curfew Steppas, Gingerkings och Tour De Force har en handfull EPs släppts och förutom att rappa sjunger och DJar han också.

Pratar vi hiphop från Medelpads enda stad är svårt att inte tänka på Supersci och deras karaktäristiska sound. Soloskivan Blood, Sweat & Tears från 2010 producerades till stor del av Flyphonic och tidigare har Mr Noun gästat artistens låtar. Medan det jobbas på ett projekt på svenska och det gästas på turnéer med Random Bastards Soundsystem har King Chris teamat upp med Umeås Chefen (Trainspotters DJ och manager) för att spela in årets sommaranthem… eller?

Summer Smash Hit samplar Trainspotters George Kaplan på refrängen och konstaterar med en axelryckning: ”This could be the new summer smash hit… nah, who I’m kiddin’ man? Fuck that shit!”. Låten är producerad av Producerad av Chefen (J. Ernhill) för Random Bastards och mastrad av Arka (T. Lindberg) för Flyphonic Phonogram.

Håll utkik efter King Chris – Get Together med Flyphonic, samt en kommande EP med Chefen (som även producerar nya Tjillin’ On Da Corner Down For Whateva Bros-skivan med George Kaplan och Vernon) där denna låt är det första smakprovet! Ryktet säger även att en remix med Trainspotters och Supersci är på gång som kommer släppas på The Yellow Tape

Klicka här för att ladda ned låten

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2011/03/10/king-chris-summer-smash-hit/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till våra mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Relaterade länkar och information:
www.rapperkingchris.se
www.randombastards.com
www.flyphonic.com
twitter.com/rapperkingchris
twitter.com/randombastards
twitter.com/chefovic
twitter.com/flyphonic
twitter.com/supersci060
blog.whoa.nu/2010/08/04/ladda-hem-king-chris-blood-sweat-n-tears

Forumtråd: [Veckans MP3] King Chris – Summer Smash Hit

Läs mer: