Trainspotters – Dirty North

Efter en tiotal släpp på vinyl, mixtape, kassett och nätet i Sverige och Japan, spelningar i USA och Europa samt en av årets populäraste musikvideor är det dags för Trainspotters att låta sitt debutalbum se dagens ljus. George Kaplan & Rewind (födda 1988 respektive 1986) väljer även, tillsammans med labeln Random Bastards, att släppa det helt gratis på nätet i samarbete med Whoa.

Dirty North består av 10 spår, alla producerade av Alexander Juneblad – även känd som Academics. Producenten och musikern (född 1989) har legat bakom de flesta av Trainspotters låtar de senaste åren och även följt med på gruppens turnéer. Under skapandet av detta album har han fått total musikalisk frihet från introt Arrival till outrot Departure, vilket har resulterat i ett enhetligt, futuristiskt och inte minst norrländskt sound.

Rapparna George Kaplan & Rewind tar med lyssnaren på en resa från smutsiga stadsmiljöer till snöskotrar på fjället via såväl den svenska huvudstaden som Barcelona. Gästrapparna Kastaway från Chicago och Eboi från Respect My Hustle berättar om var de kommer ifrån medan hyllade sångaren That Dude Prince och Umeås hiphopdrottning Cleo behandlar ämnena gränslöshet och motivation.

Dirty North är inget annat än svensk hiphop från Norrland år 2010. Välkommen!

Ladda hem Dirty North, exklusivt här på Whoa, genom direktlänken nedanför låtlistan.

Låtlista:
01. Arrival
02. Up North Tip
03. Fan First
04. RUN UME
05. Blazed Out (gäst: Kastaway)
06. Navigate (gäst: Eboi & That Dude Prince)
07. Can’t Stop (gäst: Cleo)
08. On The Reg
09. Dirty North
10. Departure

LADDA HEM NETPLAYEN GENOM ATT KLICKA HÄR

Relaterade länkar och information:
http://trainspotters.se
http://twitter.com/rewindandkap
http://tarelugnt.se
http://twitter.com/academicsbeats
http://randombastards.com
http://twitter.com/randombastards
http://soundcloud.com/randombastards

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2010/08/11/trainspotters-dirty-north/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Forumtråd: [Whoa Netplay] Trainspotters – Dirty North

Läs mer: