Dj Mat och Polki – Springande punkten [mp3+video]

Dj Mat och Polki är en duo med rötter i Uppsala respektive Hallonbergen (Sundbyberg, Stockholm) som ägnat sig åt hiphop sedan innan det blev mainstream, med midisynkade R8′or, en akai-2800 och demokassetter. Dj Mat debuterade med gruppen Project One men fann sedermera en naturlig plats i Uppsalas stoltheter Mat åt far, som har släppt två uppskattade demoband, en fullängdare och en tolva (och är återförenade, nytt mixtape ute snart!). Med på första demot var även Polki som gjorde en oförglömlig instats på låten Fattiga riddare.

Polki fastnade för hiphop under sena 1980-talet och fick till en början utlopp för intresset genom närradiosändande över Solna/Sundbyberg 97,3MHz, och senare Citysändaren med Rap Radio 95,3MHz. Solodebuten med singeln Förändringar kom 1996, då han var under kontrakt med Virgin och därefter har liveframföranden varit i fokus. Först  medverkade han i live-hiphop-reggae-bandet Rundgung 1998-2000 och sedan hade han den samordnande rollen för PublicPoetry på Backstage i Stockholm mellan 2001 och 2003 (där ett flertal artister som nu nått publika framgångar gavs möjlighet att slipa på sina färdigheter till husbandets toner).

Veckans mp3 på Whoa, Springande punkten, är duons första officiella singel och titelspåret från det kommande debutalbumet. En koncis introduktion till deras sound som rymmer en mängd stilar, ljudbilder och rytmer, men håller sig till fundamenten beats, scratch och rap. Inom kort kommer även två grymma remixar av PAS (Mat åt far) och Ljudas (MIR crew) att dyka upp på gruppens hemsida och myspace.

Klicka här för att ladda ned låten

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2011/01/13/dj-mat-och-polki-springande-punkten-mp3-plus-video. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till våra mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Relaterade länkar och information:
www.djmatochpolki.nu
www.myspace.com/djmatochpolki

Forumtråd: [Veckans MP3] Dj Mat och Polki – Springande punkten [mp3+video]

Läs mer: