Videopremiär: Critical – Från världens alla hörn (Scandinavian Version) feat. Jøden (DK), BlazRoca (IS), ASA (FI), Tyde T (DK), Pyhimys (FI), Nils m/ Skils (NO) & DJ Connect (SE)

Det har blivit dags för en ny videpremiär här på Whoa. Denna gång med rapparen Critical och hans Från världens alla hörn (Scandinavian Version). Critical berättar om releasen:

När vi svenskar pratar utländsk hiphop så är det oftast den amerikanska som kommer på tal, men vi behöver inte titta längre än till våra grannländer för att upptäcka ny intressant musik. Det finns rätt stora scener i Norge, Finland, Danmark och på Island… Rottweiler Hundar på Island har flera hundra tusen views på sina videos på youtube, trots att de bara har strax över 300 000 invånare. Dit åkte jag och var förband till dem.. kolla in den resan här: klipp 1, klipp 2. BlazRoca därifrån är med på detta skandinaviska samarbete.
Nils m/ Skils är Norges freestyle-kung, några kanske känner igen honom från battlen med Shazaam; kolla in den resan här: klipp 3.
ASA och Pyhimys träffade jag i Helsingfors. Pyhimys grupp Teflon Brothers har spelat förband till Promoe i sommar och ASA har sålt guld i Finland.
Jøden och Tyde T åkte jag och träffade i Köpenhamn, Tyde har varit med sen 1993 i gruppen Klart Dér! och Jøden är känd från sina battles, UPS det er live! (dansk TV) och skivan Monkey Juice han gjorde tillsammans med DJ Static. DJ Connect står för produktionen och cutsen!

httpvh://www.youtube.com/watch?v=lrfo9IFr9TA

Forumtråd: [Video] Whoa presenterar: Critical – Från världens alla hörn

Läs mer: