Whoa-TV! S02E02: Jubileumsfika med Gorilli, RMK och Elsa

I mitten av år 2000 satt Ola Johansson aka Stuck hemma i sitt studentrum i Växjö och knåpade på en ny internetsida, med diskussionsforum och fokus på hiphopen. Siten fick namnet Backlash Community och blev snabbt populär, så pass att den uppmärksammades i TV-programmet Sajber redan efter några månader. Kort därefter flyttades Backlash till hiphopsidan Svensk Underjord, för att sedan bli fristående igen under sommaren 2001 under det nya namnet Whoa.

Idag, tio år sedan communityns födelse, har Whoa vuxit fram till den största mötesplatsen för hiphopintresserade och musiker på den svenska hiphopscenen. Ett ställe där många av dagens etablerade artister tog sina första, stapplande steg och en plattform där tusentals personer träffas regelbundet, hänger, diskuterar och skapar nya kontakter.

I detta avsnitt av Whoa-TV möter Pontus, Viktor (bakom kameran) och Martin från Whoa upp Callecuttar, Mickelito, RMK och Elsa, fyra artister som började sina musikkarriärer på Whoa och som både följt och varit en del av communityns utveckling under åren som gått. Över ett smarrigt jubileumsfika diskuteras allt från positiva och negativa saker med Whoa till fenomenet netcees, den nya generationen svenska rappare och gamla goda minnen från tiden i forumen. Rekommenderas starkt till er som varit medlemmar en längre tid hos oss, men även nyare medlemmar och utomstående kan komma att uppskatta detta!

Tack till SECO för lån av lokaler!

Relaterade länkar och information:
http://www.myspace.com/gorillismen
http://www.myspace.com/elsatisfaction
http://www.finest.se/RMK
Netplay: Bjarne B presenterar: 10-årsjubileum like Whoa!

Historik Whoa-TV:
Whoa-TV! S02E01: Chords + gäster på Colors
Whoa-TV: Säsong 1

Forumtråd: [Whoa-TV!] Jubileumsfika med Gorilli, RMK och Elsa

Läs mer: