Mfs

Ansvarar särskilt för: Svensk hiphop, Utländsk hiphop, Tävlingar, Samarbeten och Whoa-TV.

Mfs på Whoa Community.

- Hur länge har du varit varit administratör på Whoa?
Jag vet inte exakt faktiskt. Hade sökfunktionen på Whoa fungerat som den skulle hade jag kunnat kolla upp det. Men tiden rinner iväg. Men kanske 2006?

- Varför är du administratör på Whoa?
Främst för att jag besitter kunskap om hiphop och kulturen men också för att jag hängt på Whoa sedan starten och alltid velat engagera mig på sidan. Jag brukar även ha åsikter om allt möjligt, om sidans utseende och saker jag tycker behöver göras bättre. Anledningen till att jag blev administratör från första början var nog för att jag tidigare var moderator under lång tid, var och är pålitlig samt gjorde ett bra jobb.

- Vilken är din relation till hiphop?
Vi har varit tillsammans i 20 år och ”still going strong”. Så man får väl se att det är min livs kärlek fram tills att jag hittar den rätta. Men jag brinner nog lika mycket för hiphopen nu som då. Även om man ibland utvärderar sin roll inom hiphop och blir bitter.

- Vilka är dina favoritforum på Whoa?
Svensk hiphop, utländsk hiphop och blandat. Även klubbforumet fungerar bra för att få reda på saker som händer.

- Vilket är ditt bästa/roligaste minne från alla år på Whoa?
Det finns väldigt mycket. Förmodligen är det nog någon av gångerna då webben tagit sig ut på krogen eller någon festival. Men framför allt alla fina människor som man stött på genom whoa. Sedan måste jag nog också ta upp alla de roliga audiobattle-tävlingarna som hållits på Whoa genom åren, kanske främst crewbattle.

- Varför föredrar du Whoa framför andra forum/communities?
Därför att sidan diskuterar hiphopmusik som ingen annan community gör. Samtidigt som det finns en skön gemenskap på sidan, där man idag kanske är lite äldre och inte lika insyltad. Men det är nog bara en naturlig del.

- Hur tror du att du upplevs på nätet och är det en rättvis bild av ditt verkliga jag?
Jag kan nog låta ganska hård och korrekt i text. Vilket jag inte är. Men jag tycker det är lamt att skriva massa smileys efter varenda mening. Jag tror annars att det är ganska svårt att få en rättvis bild av en person över nätet. Där jag kanske mer gått från diskussion till information under åren.

- Vilket är ditt bästa konsertminne?
Det finns väldigt många. En av de bästa var nog KRS One och Masta Ace i Köpenhamn runt 2005. Där hela konceptet var en del av upplevelsen. Att sitta i solen i Christiania, upptäcka en ny stad och sedan se två sjukt feta konserter på en och samma kväll. Annars ligger Redman på Splash 2007 bra till, samt en av mina favoriter bostonrapparen Edan på Scratch i Göteborg för en herrans massa år sedan.

- Vilka låtar tröttnar du aldrig på?
Curtis Mayfield – Pusherman

Wu-Tang Clan – C.R.E.A.M.

The Roots – Silent Treatment

Nas – The Message

Jay-Z – Can I Live

• Allt 90-tals-material med Boot Camp Clik, Notorious B.I.G., Outkast, Redman och Ras Kass.

5 länkar till detta inlägg

  1. Whoa-TV! S02E02: Jubileumsfika med Gorilli, RMK och Elsa | Whoa - 31 augusti 2010
  2. Redaktionens summering av 2011 | Whoa - 29 december 2011
  3. Martin/Oracle från Whoa intervjuas i Gatuslang | Whoa - 01 februari 2013
  4. Whoa läggs ned! | Whoa - 24 oktober 2013
  5. SVT, P3, Aftonbladet m.fl. uppmärksammar Whoa | Whoa - 26 oktober 2013