Vikktorius

Ansvarar särskilt för: Whoa på Twitter.

Vikktorius på Whoa Community.

Se även: www.inkompetentmun.com

- Hur länge har du varit varit skribent på Whoa?
Jag vill tro att det är ganska exakt ett år sedan jag började skriva på Whoa. Det var då jag fick i uppdrag att utföra en intervju för att kvalificera mig till redaktionen. Det mandomsprov var vad som kom att bli en intervju med Eboi, som även var den första person person jag intervjuat, och efter detta vart jag officiellt en i gänget.

- Varför är du skribent på Whoa?
Framförallt så har jag alltid haft ett intresse av att skriva saker, det började väl som en hemlig förtjusning i dikter när jag var mindre, något som utvecklades till fjantiga hiphoptexter. Så efter många år av låtpostande i Whoas forum utan någon särskild uppskattning så kände jag att jag fick börja ta mitt skrivande någon annanstans… så nu sitter jag här och leker journalist och det är nått av det roligaste jag vet. Sen att jag får skriva för en sida som har varit med och format mig, och som ger tillbaka mycket till en genre jag älskar, det är bara ett plus.

- Vilka andra tidskrifter (bloggar, tidningar, magasin) följer du?
Jag följer inte så överdrivet mycket hiphoprelaterade sidor eller tidningar. Brukade köpa Kingsize men har ingen riktig anledning till att jag slutat. Nu är det mest sidor som Pitchfork som jag följer, där hiphop är en genre som är ganska orepresenterad. Då mitt musikintresse går långt utanför hiphop passar det mig bra dock… Allt om hiphop hittar man ju här ändå haha.

Annars köper jag mest fototidningar och sådant eftersom det är ett annat stort intresse. Man ska aldrig underskatta tidningar det ska ungdomarna veta! Internet må ha allt, men att faktiskt sitta ner med en tryckt tidning i tassarna är sjukt härligt, säger jag som bara är tjugotre år.

- Vilken är din relation till hiphop?
Som jag var inne på tidigare så började jag som ”rappare”. Jag var nog aldrig särskilt bra på det, eller snarare så verkade ingen annan tycka jag var så bra på det haha. Min förödande fallenhet för att göra kärleksrelaterade låtar var inget som föll folk i smaken, även om det än idag tycks vara det enda jag kan få på papper.

Idag är det mer utav ett lyssnarförhållande, men vem vet jag kanske stöter ihop med en demonproducent och skapar ett mästerverk någon gång i framtiden. Något som är högst otroligt.

- Vilka är dina favoritforum på Whoa?
Detta är ju svårt, för det är ju hela Whoa som ett forum som jag uppskattar. Man kan hitta allt här. Nya låtar, nya artister… eller bara något så enkelt som hur man lagar billiga studentmåltider, PERFEKT! Vet man inte svaret på något kan man räkna med att Whoas samlade kunskap kommer lösa alla dina problem.

- Vilket är ditt bästa/roligaste minne från alla år på Whoa?
Det måste vara min Eboi-intervju, då det var första gången jag faktiskt gjorde en intervju, detta kommer ju hänga med hela livet förhoppningsvis. Från mina kallsvettningar innan jag samlade mod till att ringa honom till uppskattning jag fick efteråt… Jag tyckte även det var väldigt roligt när Zacke hade citerat mig i sina pressutskick. Fan vad egocentrisk jag är känner jag nu…

Från Whoa som läsare så minns jag nöjet med alla battles som varit genom åren, särskilt det året då hela Laxmacka Crew, Shazaam, Niprone och Choys m.m ställde upp i lagvarianten av Whoa-tävlingen. Ett helt galet år.

- Vilket är ditt bästa konsertminne?
Det måste vara från Klubb Scratch på Pustervik i Göteborg, då R.A the Rugged Man spelade där. Han var helt galen, välte högtalare (och stundtals publiken), stal kepsar och skrek åt Dj Kid Sid när han försökte spela bakgrundsmusik medan han höll i sina sjukligt långa mellansnack. Det var någon form av skräckblandad förtjusning som infann sig, faktum att jag kom därifrån levande är antagligen en bidragande faktor till att det är mitt bästa minne.

- Vilka låtar tröttnar du aldrig på?
Om jag måste välja tre och försöker göra det utan att lägga in för mycket tankekraft så kommer jag att säga:

Organism 12 – Diamanttårar
Zacke – Söndagsmorgon
Loosecannons – Gimme The Mic

Fråga mig imorgon och jag kommer antagligen säga tre andra låtar då mitt låtminne lever ett eget liv. Sen så är ju det bara svenska låtar. Det finns hur många utländska låtar som helst som också skulle kunna räknas upp.

3 länkar till detta inlägg

  1. Whoa-TV! S02E03: Stockholmssyndromet spelar osläppta låtar. | Whoa - 19 september 2010
  2. Whoa-TV! S02E02: Jubileumsfika med Gorilli, RMK och Elsa | Whoa - 06 juni 2011
  3. Recension: Mofeta & Jerre – Briljanter & smaragder | Whoa - 02 december 2011