Stockholmssyndromet – Lasta + Lasta remix med Näääk, Mackish, Dajanko m.fl.

Botkyrka-baserade duon Stockholmssyndromet följer upp succén I din trappuppgång med ett nytt smakprov från kommande skivan ETTFYRANÅNSTANS?, den här gången med en lite mer dansgolvsvänlig låt producerad av ingen mindre än Marcus ”Mackish” Price (Basutbudet/Fattaru/Safehouse Staff).

Medlemmarna Skizz och Starvin Mar leverar unika flows och annorlunda stilar kombinerat med råa texter. Att placera Stockholmssyndromet i ett fack kan bli svårt men om du frågar grabbarna själva är detta ”schmutz hiphop – rap från förorten men inte den stereotypa förortsrappen. Elektroniska, futuristiska beats men långt ifrån electropop-svängen. Välskrivna texter men inte elitistisk medelklass-svensson-rap.”

Som om inte låten och den tillhörande nysläppta videon (klicka här för länk) skulle vara nog så bjuder vi idag även på en specialare i form av ytterligare en exklusiv låt. Nämligen den nygjorda remixen av originalet med en minst sagt otippad line-up av rappare. Förutom Dajanko från Labyrint, Mackish, Näääk och Nimo lägger även veteranerna Abidaz och Chapstahman (tidigare Chapee & Chess som kunde höras på Sleepwalkin’ på klassiska samlingen Sidewalk Headlinerz) varsin vers, plus Chapstahman’s bror C.U.P. Black Sunday, som Skizz började sin rapkarriär med (i gruppen Nemesis Godz för tio år sedan), och Mc Habit (som har varit överallt under ytan), blessar också låten med var sin vers.

Lyssna på Lasta:

Klicka här för att ladda ned Lasta

Lyssna på Lasta remix:

Klicka här för att ladda ned Lasta remix

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2010/01/14/stockholmssyndromet-lasta-plus-lasta-remix-med-naaak-mackish-dajanko-med-flera/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till våra mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Relaterade länkar och information:
www.myspace.com/stockholmssyndromet
Whoa-TV! Avsnitt #8: Stockholmssyndromet med Aki – I din trappuppgång (streetvideo)

Forumtråd: [Veckans MP3] Stockholmssyndromet – Lasta + Lasta remix med Dajanko, Black Sunday, Mc Habit, Abidaz, Chapstahman, C.U.P., Näääk, Nimo & Mackish

Läs mer: