Stockholmssyndromet – Underhundar EP

Omslagsbild av Ramona Paz

Stockholmssyndromets debutplatta ETTFYRANÅNSTANS? med bland annat singeln Lasta var en schmutzig men samtidigt skinande guldklimp för den som rotade i den svenska hiphop-underjorden förra året. Med produktioner som inte liknande något annat och provocerande, sleazy texter fyllda med massor av bisarr humor var det en platta som det var omöjligt att inte ha en åsikt om.

Men 2010 var bara en uppvärmning för gruppen. 2011 är det allvar. Duon som utgör Stockholmssyndromet, Starvin’ Mar och Skizz, har låst in sig i studion och Skizz hårdisk är nu full av såväl beats som färdiga låtar. Häromveckan läckte nya singeln Lårparti och nu släpps femspårs-EPn Underhundar EP på Sveriges två största hiphopsajter Whoa.nu och Kingsizemagazine.se. Redan innan sommaren landar storkusinen Underhundar LP för att riktigt fucka upp den svenska hiphopscenen. Medan ETTFYRANÅNSTANS? innehöll flera av de allra första låtarna som Botkyrkaduon spelade in på svenska har man nu blivit varma i kläderna, slipat både texter och beats men fortfarande hållit det riktigt schmutzigt.

Underhundar EP handlar om atomiska förorts-byrackor, TV-spel, hyllningar till stora rumpor och lår, samplingar av såväl Skogsturken som papperskorgs-ljudet när man trycker på ”Delete”-tangenten samt frustrationen över att få ris till sin kebabtallrik när man beställde pommes frites. Allt infogat i ett ljudkollage som är både vansinnigt svängigt och vansinnigt i största allmänhet.

Ladda hem Underhundar EP exklusivt här på Whoa genom direktlänken nedanför låtlistan. När ni ändå är i farten så passa även på och kolla in singeln Lårparti i både originalversion och Tommy Black Remix på Spotify/iTunes, med release senare idag.

Låtlista:
01. Bombardemang
02. Lårparti del 1 (feat. Chapee N Chess)
03. Delete (feat. Chris Skills)
04. Underhundar
05. TV-spel

Alla låtar inspelade och mixade på Cloud 9 av Sir Sampalot.
Spår 1, 2, 3 & 5 producerade, mixade & arrangerade av Sir Sampalot.
Spår 4 beat producerat & mixat av Drums, arrangerad av Sir Sampalot.
Cuts av DJ Sweet-TeeDelete.

LADDA HEM NETPLAYEN GENOM ATT KLICKA HÄR

Relaterade länkar och information:
Bokning: [email protected]

Se Stockholmssyndromet live:
28:e januari – Bashment, Göteborg
11:e februari – Babel, Malmö
18:e februari – Under bron, Stockholm
19:e februari – We Love Bass, Stockholm
25:e februari – Högkvarteret, Stockholm
26:e februari – Yaki-Da, Göteborg
30:e mars – Kägelbanan, Stockholm (förband till Raekwon)

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2011/01/28/stockholmssyndromet-underhundar-ep/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Forumtråd: [Whoa Netplay] Stockholmssyndromet – Underhundar EP

Läs mer: