Labyrint – Fingrarna i luften

Labyrint - Fingrarna i luftenEfter enorma framgångar inom undergroundkretsar med Vår betong och över 500 000 lyssningar på youtube, har det nu blivit dags för nästa sommaranthem från den allt mer efterfrågade uppsalagruppen Labyrint. Låten heter Fingrarna i luften och har – efter den uppskattade tjuvstarten med streetvideon i tisdags – nu sin premiär idag här på Whoa.

Labyrint är ett crew av barndomsvänner från stadsdelen Gottsunda bestående av Aki, Dajanko, Jacco, AmsieBrown och Sai. Tillsammans gör de en mix av hiphop och reggae, antingen som reggaesång till hiphopbeats eller rap till reggaemusik (en genre som de själva väljer att benämna som ”betongreggae”). Visserligen har musiken alltid funnits med länge i bilden för medlemmarna (Aki hördes exempelvis på Whoa redan under 2005 med låten Yla med mig) men det är först på sistone som skapandet och resten av artisteriet blivit helt seriöst.

Förra året uppträdde kollektivet på Uppsala Reggae Festival och inom kort släpps succén Vår betong (skriven av Aki, framförd av Jacco) på nytt i en nyinspelad version med uppbackning av skivbolaget Universal. Ett mixtape är även det på väg, med planerad release på Whoa i början av juli. Tills vidare får vi emellertid alltså hålla till godo med följande låt, producerad av Masse från The Salazar Brothers.

Direktlänk för nedladdning

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2009/06/18/labyrint-fingrarna-i-luften/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till våra mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Relaterade länkar/information:
www.myspace.com/labyrintcollective
Den publicerade bilden är fotad av Anders Moren.

Forumtråd: [Veckans MP3] Labyrint – Fingrarna i luften

Läs mer: