Whoa-TV! Avsnitt #4: Streetvideo med Labyrint

Whoa-tvEfter tre avsnitt med musiker från Skåne-området ger vi er i detta fjärde avsnitt det första smakprovet från vår resa norrut till Stockholm med omnejd. I detta avsnitt möter Vigge från DigitalDirt upp hiphop/reggae-kollektivet Labyrint i Gottsunda i utkanten av Uppsala. Väl på plats höll medlemmarna Aki & Jacco på att spela in sin nya video Babylon brinner tillsammans med Carlito från Ayla. Av ren spontanitet passade de även på att – enbart för Whoa-TV – spela in en streetvideo till den nya låten Fingrarna i luften, som släpps som veckans mp3 hos oss nu på torsdag. Kolla in hur det blev nedan!

Vilka är Labyrint?:
- En grupp från Uppsala bestående av AmsieBrown, Aki, Jacco, Dajanko och Sai.
- Gör en mix av hiphop och reggae, antingen som reggaesång till hiphopbeats eller rap till reggaemusik. En genre de själva väljer att kalla för ”betongreggae”.
- Slog igenom i slutet av 2007 i samband med låten Vår betong, som idag har hunnit få över en halv miljon hits på youtube. Låten släpps snart på nytt, i en nyinspelad version (inkl. b-sidan När mörkret faller samt en ny video), genom Sveriges största skivbolag Universal.
- Släpper i början av juli sitt kommande mixtape, exklusivt på Whoa.
- Hittas även på myspace.com/labyrintcollective

Whoa-TV! Labyrint – Fingrarna i luften (streetvideo). Ladda hem låten här!

Forumtråd: [Whoa-TV] Streetvideo med Labyrint

Historik Whoa-TV:
Whoa-TV! Avsnitt #3: Intervju med DubCNN
Whoa-TV! Avsnitt #2: Marke och Öris spelar in på Hurricanes beat
Premiär för Whoa-tv! Avsnitt #1: Hurricane skapar ett beat

Läs mer: