Whoa-TV! Avsnitt #3: Intervju med DubCNN

Whoa-tvI detta tredje avsnitt av Whoa-TV går vi in på djupet med några av personerna bakom DubCNN, ett gäng väldigt driftiga personer med ett stort kontaktnät som arbetar hårt med att exponera hiphop i alla dess former. Vi möter upp Yash i deras imponerande kontorslokaler mitt på Gustav Adolfs torg i Malmö där vi pratar lite om hur DubCNN startade och vad som är på gång i framtiden. Vi får även ta del av ett par intressanta händelser som inträffat under deras arbete …

DubCNN började 2002 som en vanlig fansite för västkustmusik, med fokus på nyheter och intervjuer med undergroundartister. Efter några spektakulära intervjuer med bland annat Snoop Dogg och 50 Cent satte den svenska webbsidan sin plats på kartan och kontaktnätet började att växa snabbt. Idag finns DubCNN även som agency och hemsidan har resulterat i en pappersutgåva i Danmark. Samtidigt jobbar de just nu på en intressant dokumentär, en kurs för ungdomar och en svensk lansering av DubCNN Magazine.

25e maj är det premiär i Sverige för DubCNN Magazine, en tidning som kommer att släppas gratis i bland annat en mängd märkesbutiker, caféer och gymnasieskolor. Tidningen kommer ut fyra gånger om året och i första numret får vi se exklusiva intervjuer med bland annat Lazee, SDubCNN Cover #1 maj 2009noop Dogg, The Game, Adam Tensta, J-Son och den riktiga Ricky ”Freeway” Ross. Tidningen innehåller även en ”Producers Cornerdär producenter som Warren G, Drew Correa och Focus ger nyttiga tips och trix till läsarna. Man finner även recensioner från konserter och tv-spel, bilder på graffiti och i premiärnumret ett exklusivt specialreportage om situationen i Rosengård där man har intervjuat poliser, räddningstjänst och boende i stadsdelen. Missa inte heller tävlingen där du kan vinna ett par hörlurar av märket ”Beats By Dre”.

Avsnitt #3: Intervju med DubCNN:

Borde du uppmärksammas i Whoa-TV? Maila i så fall [email protected] (där du berättar om dig själv och din musik) eller skicka ett meddelande direkt till DigitalDirt.

Relaterade länkar:
www.dubcnn.com
www.dubcnn.se

Forumtråd: [Whoa-TV] Intervju med DubCNN

Historik Whoa-TV:
Whoa-TV! Avsnitt #2: Marke och Öris spelar in på Hurricanes beat
Premiär för Whoa-tv! Avsnitt #1: Hurricane skapar ett beat

Läs mer: