Maqs – Jag e ingen killer

MaqsEfter ny hiphopmusik från både väst, öst och norr har det denna torsdag blivit dags för oss att rikta blickarna söderut, och ytterligare en artist på den svenska hiphopscenen som förtjänar att uppmärksammas lite extra. Rapparen heter Maqs, är född 1987 och bor i en liten håla mellan Lund och Malmö i Skåne.

Maqs började med musiken runt 2004 mycket tack vare inspirationskällorna Öris & Ågren och deras projekt Ungdumshälsan. Tillsammans med polaren Ceder bildade han under denna tid gruppen Max & Ceder, som sedan starten hunnit ge ut tre stycken släpp. 2008 hookade han även upp med en annan lokal förmåga, Grizzly, vilket resulterade i gruppen SnickSnack och mixtapet Magnum Opus vol. 1 Mixtape.

I maj i år hörde vi Maqs på hans, Markes och Bobbos svenska tolkning av Biz Markies gamla klassiker Just A Friend, och mer musik håller på att spelas in. En uppföljare till Magnum Opus vol. 1 Mixtape samt en EP vid namn Bananas Ep är på gång från SnickSnack, och Maqs jobbar även för fullt på sin kommande soloplatta Mångfald.

Veckans mp3, Jag e ingen killer, är producerad av ryske XRT och hämtad direkt från Maqs kommande soloprojekt. Med låten vill han bland annat visa att man inte behöver vara någon ”killer” för att syssla med svensk hiphop. Ett försök till att pusha folk att våga köra sin egen stil och det de trivs med, helt enkelt.

Direktlänk för nedladdning

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2009/05/28/maqs-jag-e-ingen-killer/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till våra mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Relaterade länkar:
www.maxmusic.se
www.myspace.com/maqsmusic

Forumtråd: [Veckans MP3] Maqs – Jag e ingen killer

Läs mer: