Dison The Dice – Problem [mp3 + video]

Dison The DiceDen norrländske rapparen/producenten Dison The Dice är tillbaks med sin nya singel Problem och vi är givetvis stolta över att både kunna presentera låten för nedladdning samt köra premiären av den tillhörande videon. Ringer inte namnet några klockor? Se i så fall till att även kolla in januari månads Brand New Flavour, mars månads exklusiva whoa-mp3 Do It samt Majisterns debutalbum Parabolparadiset (från 2008), som till stor del producerades av just Dison i hans, Majisterns och Esteban Globe’s gemensamma Studio Classix.

Precis som de flesta andra började Dison The Dice att experimentera med skivspelare, mikrofoner och kassettbandspelare för att göra drömmen verklig. Det hela skulle dock ta en vändning år 2002 i samband med att han och Majistern hade arbetspraktik samtidigt på Snabelhuset i Boden (en kulturellt inriktad samlingsplats för ungdomar med fokus på musikaktiviteter) och då fick möjlighet att låna arbetsplatsens replokaler och professionella inspelningsstudio med MPC 60. Trots att de två ungdomarna egentligen var där för att måla om fasaden på huset öppnades inte en enda färgburk. Fokus lades istället på att göra beats och sedan den dagen har killarna fortsatt att slipa på sina färdigheter. 2003 fick Dison full tillgång till Snabelhusets studio, vilket resulterade i en demo som gavs ut i 300 exemplar.

Nu, år 2009, jobbar 24-åringen på att åter öppna en studio, och lovar därtill att ”denna gången blir det på allvar”. Den nya singeln, Problem, skvallrar en hel del om detta samt Dison The Dice talang, då han själv – utan någon som helst budget – står för all musikproduktion, inspelning, mastring, scratching, videoproduktion, videoredigering osv. Vi kan utan tvekan vänta oss mer utav denna vara inom den närmaste framtiden.

Direktlänk för nedladdning

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2009/05/14/dison-the-dice-problem-mp3-video/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till våra mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Relaterade länkar:
www.myspace.com/disonthedice

Forumtråd: [Veckans MP3/Video] Dison The Dice – Problem

Läs mer: