Ladda hem Maqs ”Mångfald”!

Maqs - MångfaldWhoa fortsätter att varva mer kända akter med lite mer okända kort på den svenska hiphopscenen. Den gemensamma faktorn? De gör alla bra och kvalitativ musik och det vore synd om ni som gillar hiphop missar dessa låtar! Denna gång har det därför blivit dags för oss att sätta ljuset på skåningen Max Johnsson aka Maqs, som lämnat smakprov hos oss tidigare i form av veckans mp3 och gruppen SnickSnack, och som nu släpper sin nya fullängdare genom oss.

Maqs började med musiken runt 2004 mycket tack vare inspirationskällorna Öris & Ågren och deras projekt Ungdumshälsan. Tillsammans med polaren Ceder bildade han under denna tid gruppen Max & Ceder, som sedan starten hunnit ge ut tre stycken släpp. 2008 hookade han även upp med en annan lokal förmåga, Grizzly, vilket resulterade i gruppen SnickSnack och mixtapet Magnum Opus vol. 1 Mixtape. Dessa jobbar i skrivande stund på uppföljaren Magnum Opus vol. 2, med planerad release någon gång i slutet av året.

Redan nu står dock Maqs debutalbum Mångfald här. En skiva som spelats in under ca 1,5 år i Bjärred på hemmaplan, och som – precis som namnet antyder – inte låter som den typiskt traditionella hiphopskivan. Under inspelningsarbetet har istället faktorer som variation, sköna beats och känsla/budskap fått stå före det mer tekniska textförfattandet. Här hittas singlarna Jag e ingen killer och Så fel, så fel, men också tio sprillans nya låtar där ingen egentligen påminner om den andra.

Ärligt och personligt, originellt och nyanserat. Ladda hem Mångfald genom direktlänken nedanför låtlistan.

Låtlista:
01. Intro
02. Allting feat. Marke (prod. XRT)
03. Jag e ingen killer (prod. XRT)
04. Musiken feat. Grizzly (prod. Moonsplash)
05. Låt mig förklara
06. Romanen
07. Tiden i plugget feat. Frida & Antagonisten (prod. Antagonisten)
08. Så fel, så fel (prod. Eazyaxe)
09. Drogen
10. Mångfald
11. Aldrig detsamma
12. Felande länken (prod. Eazyaxe)

LADDA HEM NETPLAYEN GENOM ATT KLICKA HÄR

Relaterade länkar och information:
Skivan kommer att tryckas upp i ca 50 ex för dig som vill köpa ett fysiskt exemplar i efterhand.
www.maxmusic.se
www.myspace.com/maqsmusic

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2009/10/16/ladda-hem-maqs-mangfald/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Forumtråd: [Audio] Maqs – Mångfald. UTE NU!

Läs mer: