Critical och Form One (Världspremiärer)

Whoa fortsätter att langa världspremiärer! Denna gång nöjer vi oss inte bara med en, utan två videor! Den ena kommer från Critical, vars skiva Min Egen Väg släpps på tisdag, och den andra får vi från Form One, som inom kort släpper sitt andra album Behind Blue Eyes.

Critical feat. Mackan & Mat the Alien – The Real Thing

Den 8:e Juli har alltså Min Egen Väg sin release runt om i Sverige, både som download på Internetshoppar som iTunes, Bengans och Åhlens, men även i fysisk form genom independentbolaget Basementality (för att förhandsboka ett exemplar, maila [email protected]). Den senare utgåvan bär på trevliga, exklusiva inslag, då den förutom musiken även innehåller en DVD-del som man kan titta på via närmaste dator eller DVD-spelare. Dessutom kommer den med ett riktigt cleant digipak-liknande omslag, som du kan kika på genom att klicka här.

Den nya videon från Critical är singeln från Min Egen Väg, som gästas (och produceras) av bl.a. Craig G, DJ Akilles, DJ Static, Per Vers m.fl. (klicka här för att lyssna på snippets). Låten gästas av Mackan, från Arlöv i Malmö, samt Mat the Alien, som är en av de största DJ’sen i Kanada för tillfället. Videon är gjord av up-n-coming-regissören Oliver Martin Henriques.

Form One – Away

Efter att just ha turnerat runt i Sverige och Europa tillsammans med Looptroop Rockers i en och en halv månad, är Form One nu tillbaka med besked. Med förra singeln Money fortfarande färskt kvar i minnet, blev det häromdan dags för den nya singeln Away att göra anspråk på radiovågorna. Precis som sin föregångare är låten ett smakprov från det kommande albumet Behind Blue Eyes, som följer upp 2005 års starka debut Meet Johnny Rhino.

Videon till Away filmades under hela maj månad i samband med ”The Good Things European Tour” som gick genom Tyskland, Österrike, Schweiz och stora delar av Sverige, och är regisserad av Lance and John. Låten är producerad av duon Astma & Rocwell, som nyligen belönades med priset ”Årets Bästa Producenter” vid Swedish Dee Jay Awards (Sveriges enda prisgala för klubbmusik).

[flv]http://video.whoa.nu/CriticalWhoa700.flv[/flv]

[flv]http://video.whoa.nu/Form_One-Away_SD_560x315.flv[/flv]

Kontakta artisterna:

Critical / Basementality
www.criticalrap.com
www.myspace.com/criticalrap
www.basementality.se

Form One / DLX Entertainment
www.dlxentertainment.com
www.myspace.com/formoneonline
www.myspace.com/dlxentertainment

Forumtrådar:

Critical – The Real Thing. Världspremiär @ Whoa

Form One – Away. Världspremiär @ Whoa

Läs mer: