Nya släpp från Promoe, Daltone & Shazaam

PromoeKråksångenPromoe - Krågsången

Efter fyra engelskspråkiga soloalbum gör sig Promoe redo att släppa sitt femte album, denna gång på svenska. Promoe har tidigare gästat på svenska låtar av bl.a. Timbuktu, Afasi & Filthy, Chords och noname (veckans mp3 5/2 2008) samt medverkat i gruppen Sedlighetsroteln, men har aldrig tidigare släppt en egen skiva på svenska.

Detta blir det ändring på när han den 22 april släpper albumet Kråksången på JuJu Records. Producenter som medverkar på albumet är Astma, Filthy, Dj Large och Jimmy Ledrac och gästar gör bl.a.  Timbuktu, Supreme, Afasi, PSTQ och Vincent.

Första smakprovet från albumet är låten Detta har hänt. Spåret är producerat av Astma och finns nu tillgängligt för gratis nedladdning på nätet.

Ladda hem Promoe – Detta har hänt här!

DaltoneSå ni vet

DaltoneImorgon släpper Daltone EPn Så ni vet. Släppet följer upp 2005 års demo Hör mig (låten Utan tanke på nästa dag finns i vårt mp3-arkiv) och  singlarna Ge mig en chans och Lalala (så ni vet) från 2007 respektive 2008. Trots detta kan den nya EPn närmast liknas med en ”best-of”-skiva. Så här beskriver Daltone själv EPn:

“Så ni vet” är en samling låtar som väntat på ett bra tillfälle att bli släppta. Eftertänksamma texter, schysta beats, dystert och glatt blandas med hits och ballader. Skivan innehåller låtar som stått sig genom otaliga oväder och fortsatt hålla sig aktuella. Man skulle enkelt kunna säga att det är ett axplock av det jag och EKP åstadkommit mellan 2005 och 2008.

Imorgon, onsdag den 28 januari, är det releasefest för Så ni vetMorfar Ginko på Swedenborgsgatan 31 vid Mariatorget i Stockholm. Daltone uppträder med låtar från EPn och bakom skivspelarna står Magnus L och DJDF. Skivan kommer att finnas till försäljning för 50 kr och inom kort även dyka upp digitalt.

ShazaamI huvudet på John LandenfeltShazaam Pressbild

Igår släppte Shazaam sitt debutalbum I huvudet på John Landenfelt. Verket, som är ett dubbelalbum, innehåller sammanlagt 24 spår och finns nu tillgängligt via hans hemsida. De som förhandsbeställt albumet har även fått med ett 19-spårs mixtape och det verkar som att det finns ett par exemplar kvar så skynda er och lägg en order om ni diggar låtar som En smäll, Flygbolags John, Shazaam och Man blir som man umgås.

Albumet är helt och hållet producerat av RSL Beats och gästas bl.a. av Tay Tay Dat Dude, FreezyLocc, Fröken, Vito Eme och Tungsten.

Relaterade länkar:
www.looptrooprockers.com
www.myspace.com/daltonemusic
www.shazaam.se

Forumtrådar:
Detaljer om Promoes svenska album ”Kråksången” + ny låt
[Audio] Promoe – Detta har hänt
Daltone 8-spårs EP ”Så ni vet” ute nu!
Shazaam – ”I huvudet på John Landenfelt” dubbelalbum UTE NU!

Läs mer: