Nya svenska videor att kolla in

De senaste dagarna har det släppts en del nya svenska hiphopvideor, vilket givetvis känns jättekul. Kolla gärna in dem nedan och glöm inte heller att skriva i de tillhörande diskussionstrådarna i forumen!

Mofeta & Jerre – Fonky Fly

Stockholmsduon Mofeta & Jerre, med sin svängiga och melodiska hiphop, har lyfts fram som ett av svensk hiphops största framtidslöften i Kingsize Magazine. I vår släpper de sin efterlängtade albumdebut Bomben och givetvis är vi på Whoa taggade till tårna. Redan nu kan man kolla in videon till den nya singeln Fonky Fly, som snurrar på radion sedan en tid tillbaka. Videon är gjord av Skåpet Ska Stå och släpps genom POPE/Pumpa Records.

Dison the Dice – Brand New Flavour

Dison the Dice är en rappare/producent från Boden, som ingår i Underground Beats-klicken tillsammans med Esteban Globe, Majistern och Marc Swing. 2008 hade han ett finger med i spelet på bland annat skivorna från Majistern och Sentense samt låtar som t.ex. Kingsize feat. ADLDen jag e. Nu jobbar han dock för fullt på uppföljaren till 2007 års album The Divine och är utöver detta också aktuell med nya låten Brand New Flavour.

Kartellen – prOGramrebeller

Hypen kring Kartellen började förra året och inget tyder på att den kommer att lägga sig under 2009. Sebbe, Kakka och de övriga medlemmarna jobbar för närvarande på det kommande debutalbumet och för inte länge sedan släpptes mixtapet prOGramrebeller. För den som är nyfiken på kollektivets musik finns nu dessutom en video ute med samma titel. Låten är producerad av Masse och gästar gör Jacco från Labyrint Productions.

BrownConnection – Como Olvidar

Under 2008 fick vi ta del av högklassiga låtar från Advance Patrol och Hermanos Bernal, med de gemensamma nämnarna Chile och The Salazar Brothers. Nu har det även blivit dags för Salla och TSB att pusha för BrownConnection och deras nya låt Como Olvidar. Videon är inspelad av ODMH.

Forumtrådar:
[Video] Mofeta & Jerre – ”Fonky Fly”. Ute nu!
Dison The Dice – Brand New Flavour
kartellen ft jacco – prOGramrebeller
BrownConnection – Como Olvidar

Läs mer: