Mohammed Ali feat. Nano – Porten

Mohammed Ali feat. Nano - PortenDet nya året är här och vi inleder givetvis med att presentera ny, spännande svensk hiphop, exklusivt för alla er där ute. Denna gång från en akt som varit borta ett tag men som nu är tillbaka igen på allvar.

Låten i fråga kommer från gruppen Mohammed Ali, som tidigare gick under namnet UKN (Underklassen). Duon, från Söderort i Stockholm, bildades i början av 2000-talet och är efter Ingen Annanstans (demo, 2003) och Genesis Vol. 1 (mixtape, 2005) snart aktuella med ny platta.

Efter Genesis Vol. 1 lade medlemmarna Moms och Alias Ruggig mikrofonerna på hyllan för att istället prioritera skolan, jobben och familjen. Man fortsatte dock att finnas med lite i bakgrunden på den svenska hiphopscenen, genom enstaka medverkanden på diverse samlingsskivor. In mot 2008 började gruppen synas till igen lite smått, men denna gång på spelningar tillsammans med rapparen Stor som i sin tur även valde att ta med Mohammed Ali på sitt aktuella mixtape Stockholmsnatt. Förutom det gjordes också soloinsatser på den legendariska producenten Masses efterlängtade släpp Gott & Blandat #2, som släpptes hos oss på Whoa. Genom bland annat dessa liveframträdanden började Mohammed Ali långsamt att komma igång med musikskapandet igen. Efter flera månader i studion står man nu redo att släppa det nya materialet Processen, med release omkring den 30 januari. Tillsammans med Stor, Carlito och producenten Mack Beats utgör man även kollektivtet Ayla.

Veckans mp3, Porten, gästas av Nano och är producerad av Mack Beats. Låten är den första singeln från den kommande Processen. Håll även utkik efter videon som dyker upp i dagarna.

Direktlänk för nedladdning

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2009/01/01/mohammed-ali-feat-nano-porten/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till våra mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Myspace: www.myspace.com/mohammedali01

Forumtråd: [Veckans MP3] Mohammed Ali feat. Nano – Porten

Läs mer: