Necro – Fel jävla jävel att jävlas med

Vi hade tidigare en tävling här på whoa där man kunde vinna konsertbiljetter till rapparen Necros spelning på Klubb Scratch i Göteborg. Tävlingen gick ut på att användare skulle ställa frågor till Necro. De bästa frågorna från användarna plockades sedan ut till intervju och de som fått med sina frågor deltog i lottningen av konsertbiljetter.

En kort stund senare ringde jag ner till en vänlig och förvånansvärt pigg Necro på ett hotellrum någonstans i Grekland. Men han var tydligen upprörd eftersom han fått grillade tomater på sin smörgås trots att han bett om färska. Det är en del i Necros hälsosamma diet som pågått i över 120 dagar och som gjort stora framsteg både vikt och hälsomässigt. Efter lite uppmjukande snack så sätter vi igång intervjun med whoa-användarnas frågor uppmixade med mina egna.

Hur viktigt var Stretch Armstrong and Bobbito Show på WKCR 89.9FM för din karriär?

Det har definitivt hjälpt mig. Alla slog igenom där som hade makt, kraft och respekt.

Hur ser du på Goretex och hans plötsliga försvinnande från scenen?

Han suger kuk. Senast jag hörde av honom så tränade han ballett i Paris. Han är helt avkopplad.

Vilken är den bästa låten som du producerat åt en annan artist?

Jag är inte säker. Har gjort för många bra låtar, mycket bra låtar tillsammans med Non Phixion. Men om jag fick producera någon skulle det vara Kool G Rap som är en av mina favoriter. Jag har kontaktat honom men fick inte det gensvaret jag hoppades på så vi får se om det blir något.

Hur mår Uncle Howie idag?

Han sitter i fängelse en månad för att ha stulit ett paket tuggummi.

Hur blir det med Secret Society-albumet och kommer det att släppas?

Jag är inte säker på när det släpps. Förhoppningsvis snart, men vi får se, kanske nästa år.

Vad är det första du tänker på när du hör ”Sverige”?

Det första jag tänker på är alla tjejer jag vill sätta på där. Senast jag var där var det två vackra blondiner som väntade på mig vid bussen när jag kom till stan.

Så vad tycker dina föräldrar om musiken du gör?

De lever i en annan värld. De respekterar mig så länge jag tjänar mina egna pengar. De bryr sig nog inte ett skit. Jag är 32 år gammal, jag gör det jag känner för. Det är inte deras business.

Du är känd som The Sexorcist, porrkungen i rap, men vad tycker du om kvinnoförnedringen inom hiphop?

Förnedringen? Jag älskar kvinnor. Jag tycker det är kul. Jag får fortfarande fitta. Jag får massor av modeller, tjejer vill ha mig.

Varför tror du att tjejer gillar dig och vill ha dig?

Därför att jag är både en gosig teddybjörn och en gangsta. Det var så både Tupac och Biggie var. De gillar min personlighet. I Knock people out!

På vilket sätt är du gangsta?

Idag så slog jag en pundare med en flaska. Jag råkade komma emellan några som bråkade och de började springa så vi jagade ikapp dem. Man bråkar inte med Brooklyn och Queens. Fattar du? Teddybjörnsidan märks eftersom jag är en mjuk person. Jag gillar hårt sex men jag gillar också att mysa och prata om livet. Kanske drar jag mig tillbaka med fru i framtiden. Men det måste vara den rätta kvinnan och det är inte lätt att hitta.

Är du själv ett fan av sakerna du rappar om? Golden showers, S/M etcetera.

Jag tittar inte på sånt. Jag gillar utnyttjande men såna saker gör mig inte upphetsad.

Känner du något ansvar när du gör en video som till exempel Who’s Your Daddy?

Jag menar tjejerna får betalt för att göra det. Jag tvingar ingen. Bara för att de gillar sex så ska de skämmas. Ta en collegetjej till exempel. Har inte de problem? De får fan ingen kuk. Visa mig en tjej som inte har problem. Kvinnor är kända för att ha problem.

Vad är ditt signum under den här turnén. Hur ser dina shower ut?

Den är brutal och hård, väldigt enkel egentligen. Det är jag och en mikrofon och en massa bra beats. Väldigt tajt och jag försöker att involvera publiken så mycket som möjligt och vill ha deras respons och få dem att må bra. Jag tycker att jag gjorde bra ifrån mig under mitt senaste Sverigebesök.

Bryr du dig om vad folk säger efter dina shower?

Jag analyserar inte debatten. Jag är hårdare än de flesta men det är klart man kan bli trött på scenen ibland eftersom jag går igång så brutalt. Det värsta är när soundchecken inte låter som man vill, det är alltid svårt att ge en bra show med ett dåligt ljud. Men för mig är det ingen skillnad på att lägga rap i studio och live.

Du pratade tidigare i intervjun om våld. Är det något du ofta blir utsatt för?

De flesta människor gör inte ett skit eftersom de vet att de kommer få sitt ansikte spräckt. Jag tolererar inte respektlöshet. Jag har inga livvakter. Många tror att de kan komma fram till mig och spela häftiga. Jävlas inte med mig för då kommer du blöda nästa gång.

Så hur ser du på kvinnor som kritiserar det du gör utifrån en genusaspekt?

Vem bryr sig om politisk korrekta tjejer egentligen? De får inte knulla. Den egentliga sanningen är att alla vill knulla, allt annat är skitsnack. Kvinnor och män är lika inför mig. Jag snackar lika mycket skit om båda könen. Jag pratar om att döda män, jag hatar män lika mycket som kvinnor. Vanligtvis hatar jag folk. Men jag kanske bemöter könen på olika sätt. Men vem fan är du att döma mig? Analysera den andre och fråga dig själv vem är han/hon och vad har de gjort? Ger hon pengar till sin mamma? Det är mycket folk som snackar, men visa då att du bryr dig genom att göra någonting. Jag har en logik för allt jag gör och jag kan debattera för min sak.

Ungar kommer att göra va fan de vill ändå. Det är inte mitt problem. Skyll på Bill Gates att de kan få tag i porr så lätt. Tar du hand om dina barn på rätt sätt som förälder så är det de viktigaste.

Men hur som helst. Om du ser mig på en show så kom förbi och häng. Är du respektlös och full kan det hända att du får en smäll men jag är inte ute efter bråk. Jag sjunger, ger dig en kram och tar foton med dig. Jag vill möta upp mina fans och sälja skivor och merch till dem.

Forumtråd: Whoa.nu intervjuar Necro

Läs mer: