Detaljer kring nedstängningen av Whoa.nu

Whoa tackar för sig!

Som vi gick ut med för någon vecka sedan så har vi alltså beslutat att stänga ner den ”aktiva” delen av Whoa vid årsskiftet. Jag tänker inte bli känslosam i det här inlägget utan det kommer ett inlägg från mig och Markus senare där vi ska prata om gamla minnen och allt sådant kring vår resa med Whoa och allt det har betytt för oss.

I detta inlägg tänkte jag mest informera om de tekniska detaljerna kring själva nedstängningen. Inlägget kommer fungera lite som en FAQ och det kommer fyllas på med information beroende på vad ni undrar osv.

Whoa kommer inte helt försvinna från Internet.

- Vi tycker det hade varit trist att låta 13 år av hiphophistoria (och en väldig massa annat) gå förlorat så vi ska försöka låta Whoa ligga kvar på internet i så många år till som möjligt. Det kommer dock inte gå att logga in och sådant som bara går att komma åt via inloggning idag kommer alltså vara helt omöjligt att komma åt efter årsskiftet.

Vad händer med mina privata meddelanden?

- Dessa ligger bakom inloggning så dessa kommer alltså inte gå att komma åt efter årsskiftet.

Vad händer med min Gästbok?

- Gästboken är publik idag och kommer alltså fortsätta att vara publik även efter att vi stängt inloggningen. Självklart kommer du inte kunna skriva några nya gästboksinlägg eller dylikt.

Jag vill inte finnas kvar! Hur tar jag bort mig?

- Om du går in på dina inställningar innan årsskiftet kommer du att kunna ”ta bort dig själv” på samma sätt som man alltid har gjort på Whoa. Du kommer inte helt försvinna från sidan när du gör detta men vi kommer döpa om ditt konto och ta bort all personlig information. Dina foruminlägg och dylikt kommer dock att finnas kvar men de kommer inte gå att koppla till dig som person.

När exakt kommer detta ske?

Med största sannolikhet nån gång 1-10 Januari 2014.

Jag har frågor kring detta! Var ska jag vända mig?

Det bästa är att skicka ett e-post till [email protected].

Forum: Detaljer kring nedläggningen av Whoa

Läs mer:

Kommentarer

   
2013-11-10 3:49
Jag förstår fortfarande inte vad meningen är med att ha alla forum uppe. Finns det inget sätt att rensa bort allt man skrivit? Jag vill inte ta bort min användare, jag vill bara inte att mitt skit står kvar utan att jag kan påverka det på något sätt.
2013-11-10 16:50
Den här passar dig octagon :P

2013-11-10 21:30
Nej, jag har accepterat att sidan stänger ner. Det är allt mitt kludd jag inte vill ska ligga och skräpa på nån låst sida i all evighet.
2013-11-10 22:56
Jag är med dig. Jag skulle också vilja att allt togs bort egentligen. Men du får nog acceptera att du antingen tar bort din användare eller låter kluddet ligga kvar under ditt namn.
2013-11-10 23:51
om 5 år ska jag in och läsa all skit jag skrivit. bara jag(typ) kommer ju veta vad jag sagt. men fan vad det kommer krypa i kroppen av att läsa vidrigheter som jag skrivit.

men det är ju itne mitt fel att det står som det står. admins har helt enkelt varit för slappa.
2013-11-11 9:29
Jag har aldrig accepterat något i mitt liv som jag inte accepterar :P
2013-11-11 10:20
Du. Det ligger nått i det du säger :P
2013-11-11 13:07
Tänk blir jag känd under samma namn som mitt användarnamn?? Då kommer journalister, groupies, hatare osv kunna gräva upp allt möjligt dumt jag sagt här som tonåring haha
2013-11-12 2:25
Dr.Octagon skrev:
Jag förstår fortfarande inte vad meningen är med att ha alla forum uppe. Finns det inget sätt att rensa bort allt man skrivit? Jag vill inte ta bort min användare, jag vill bara inte att mitt skit står kvar utan att jag kan påverka det på något sätt.


Hojta till nån admin, de fixar sånt.
2013-11-12 4:43
Menar du att en admin kommer rensa bort allt jag skrivit?

Jag behöver en webmaster känner jag på mig.
2013-11-12 22:02
Trixig-person3 skrev:
Dr.Octagon skrev:
Jag förstår fortfarande inte vad meningen är med att ha alla forum uppe. Finns det inget sätt att rensa bort allt man skrivit? Jag vill inte ta bort min användare, jag vill bara inte att mitt skit står kvar utan att jag kan påverka det på något sätt.


Hojta till nån admin, de fixar sånt.
Dr.Octagon skrev:
Menar du att en admin kommer rensa bort allt jag skrivit?

Jag behöver en webmaster känner jag på mig.

Nej, så har vi aldrig jobbat och kommer inte göra. Skriver man något på nätet får man vara beredd på att det finns kvar. Däremot erbjuder vi som sagt möjligheten att mörka att det är ni som står bakom åsikterna.

Eventuellt att vi på en snäll dag kan rensa i nån enstaka tråd, men börjar vi gå in och ta bort samtliga inlägg från användare så hackas ju diskussionerna upp i en massa trådar.
2013-11-13 12:09
Men ni kanske kan låsa vissa forum? "Övrigt" är ju inget som speglar 10 år av hiphop-arkivet och jag gissar på att det är där folk mest skulle vilja rensa i trådarna.
2013-11-13 13:30
D e d. Ha kvar de relevanta forumen men fimpa resten.
2013-11-14 11:06
Vad är anledningen till nedstängningen? Går det att ta över sidan?
2013-11-15 1:29
Kommer politik-delen vara publik?
2013-11-15 15:30
Kommer ni föresten säga något mer exakt datum när nedstägningen sker?
2013-11-15 15:59
just pull the plugg!
2013-11-20 0:07
Känns extremt selektivt att allt "plötsligt" ska stå kvar... Sjukt mkt trådar från runt 04 och tidigare som inte är kvar, intressanta trådar. Men de trådar som hade nån sorts kontrovers är i princip omöjliga att finna.

Ha kvar arkivet med musik och era blogginlägg, skrota resten, ser ingen som helst anledning till att ha kvar det andra.
2013-12-04 19:43
Vad är problemet med att det finns kvar? Det finns ju nu och är öppet. Jag kommer inte ha mer problem med det om 5 år än jag har nu, dvs inga problem alls. Det är kul om gamla trådar finns tillgängliga tycker jag. Tråkigt om allt bara skulle suddas ut...


//NickeMannen
2013-12-04 21:01
Fast NickeMannen, det är lätt att säga när man bara är 28. Om några år när du är lite äldre så fattar du att allt du gör nu kanske inte är så jätteroligt att leva med hela livet. Precis som alla 28-åringar så är du väldigt kaxig just nu och tänker att du kan göra och säga lite hur som helst. Men om fem år kommer du troligtvis inse att det du gjorde som 28-åring inte längre är coolt.
2013-12-04 22:49
Haha. Jag har tyvärr inte gjort så mycket på senare år på Whoa. Jag är och kommer alltid att vara cool dock ;)


//NickeMannen
2013-12-05 9:18
Jag har fan loggat in varje dag sedan Backlash (ok, men nästan). Jag lovar inte att jag inte kommer börja döda folk om sidan ligger uppe och hånar mig men det inte går att logga in.
2013-12-10 8:29
Tycker det hade varit ballt att fortfarande kunna logga in, men inte kunna skriva något.

Men då vill jag, som Octo säger, att bara Whoaiter har tillgång till det som skrivits på Whoa.

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till Detaljer kring nedläggningen av Whoa för att kommentera!