Whoa hänger med The O-Zone Battles på Klaffbron

På den första Malmöbaserade upplagan av The O-Zone Battles låg fokuset på att plocka fram nya ansikten till battlescenen. Hela åtta battles hanns med, och av de sexton deltagarna var tio stycken debutanter. Whoa var givetvis på plats och passade på att prata lite med olika personer som har en koppling till battlescenen.

Nu Messiah, årets comeback och enligt sägnen välhängd.

Vad tycker du om den här kvällen hittills?
- Hittills är det skitbra. Härlig jävla lokal, flera feta battles som man kanske inte riktigt hade väntat sig. Kenny Barfighter var riktigt jävla bra, Von Haagen var riktigt jävla bra, D-Nice var bra, det har varit mycket bra hittills. Och vi väntar fortfarande på de stora matcherna.
Hur kommer det sig att du inte är med och battlar ikväll?
- Jag har inte riktigt haft tid, men jag har ett battle inbokat, lite halvt om halvt, om inte fittan Jocke BACKAR UR.
Stämmer det att du har battle-Sveriges största snopp?
- Det är väl inte mig ni borde fråga egentligen … men enligt Jimmy är det så!

 

Speakon, hiphopbloggare och legendarisk battledomare.

Vad tycker du om kvällen som helhet?
- Det var många feta battles, men det var synd att det inte var så mycket rebuttles ikväll, det saknade jag faktiskt.
Behöver du rebuttles mer än mat och sömn?
- Ja. Och jag får inga, jag svälts ihjäl på rebuttles.
Vilken battle var fetast ikväll?
- R-Man hade ett par riktigt feta verser, men även den med Hasslahof och Revolver var riktigt tung. Jag hörde lite dåligt annars, men jag märkte att det var dåligt med rebuttles.

 

Grizzly, mixtapeaktuell.

Vad tycker du om kvällen i stort?
- I stort tycker jag det är nice, det är ball att det är massa nya battlare som får visa sig, med blandade resultat.
Varför är inte du med och battlar ikväll?
- Jag har en liten paus från battlegrejen på obestämd tid. Anledningen är helt enkelt att jag inte har varit sugen på ett tag, jag kände det i min senaste battle och sen dess har jag inte varit det. Men nu börjar suget komma tillbaka.
”Vem skulle du behöva en utmaning från för att komma tillbaka till battlescenen?” frågar gamla Whoa-medarbetaren Vigge (numera aktiv på DubCnn) som har hört samtalet.
- Det finns lite som kokar i köket, så att säga (”NÄMN NAMN!” skriker Mr Cool i bakgrunden), det finns lite lösa utmaningar som ligger i luften.
Droppa ett namn!
- Det är isåfall en tag-team med mig och Jimmy Pistol mot Mr Cool och Hyper.
Är din franska så dålig att du måste ursäkta den?
- Jag har inte putsat på den sen gymnasietiden, så den är rätt jävla dålig ja.

 

R-Man, en av kvällens arrangörer och battlare.

Du var med och arrangerade ikväll, hur tycker du det har gått?
- Helt ärligt så vet jag knappt, jag har suttit i entrén nästan hela eventet eftersom jag hade glömt fixa så att någon satt där. Men det verkar som att det har gått bra!
Är du nöjd över din battleinsats ikväll?
- Min battleinsats var okej, nej, den var bra! Min sista rond tycker jag att jag gjorde rätt dåligt, men de två första gjorde jag rätt bra, så överlag var min insats rätt bra. Tyvärr gick det som det gick för min motståndare som fick totalt hjärnsläpp genom hela battlen. Jag tycker det är jävligt tråkigt eftersom jag alltid vill att hela battlen ska bli skitfet.
Tips på hur man undviker choken?
- Man får vara fokuserad på sig själv, vara i sin egen hjärna. Det är lätt att man blir distraherad, om man inte får reaktion på en rad så kanske man börjar choka för att man tänker ”oj, var inte den raden så bra?” och när man börjar tänka på såna grejer är det lätt att man börjar choka. Så man ska vara fokuserad på sig själv och skita i omgivningen rätt mycket. Jag kan nog inte ge bättre tips än så.
Din halsduk ser ganska reklam ut, är det nästa bransch efter battles?
- Nä, mannen. Jag fick den här av min morsa förra julen och jag tycker om den som fan, den är varm! Den är inte inne nu, det är inne med små halsdukar som inte värmer, men den här är fet för den värmer som fan. Jag gillar lila rätt mycket också.

 

Mr Cool, battleveteran och publikfavorit.

Du battlade ju inte ikväll men var här och tittade; vad tyckte du om kvällen som helhet?
- Jag tycker att vi har fött tre nya stjärnor.
Vilka då?
- Revolver, Kenny Barfighter och en annan kille … han som battlade mot Von Haagen! (Deks, reds. anm.)
Jag såg på Twitter att Revolver är någon polare till dig, du är alltså nöjd över hans insats på battlescenen ikväll?
- Jag och Revolver började göra rapmusik ihop år 2000, så vi har varit polare skitlänge. Det är han som har gjort mina musikvideos och allt sånt. Men han slutade rappa 2006, tror jag, så han har inte rappat på fyra år nånting. Men det är en av mina närmsta polare och vi har varit polare sen barnsben, så det var kul att se honom ikväll. Jag frågade om han ville ha hjälp att skriva text och grejer, men han är jävligt svår att ha att göra med på det sättet, så han hade enbart egna rader ikväll. Och det lyckades.
Din battle mot Shazaam, blir den av?
- Ja, den blir av. I slutet av januari, på The Ring.
Hur känns det inför den?
- För min del har jag en approach mot den battlen som mot alla mina battles. Jag kan säga att jag var mer nervös inför min battle mot Noah, alltså Nomad. Jag tycker personligen att Nomad är en väsentligt mycket bättre battlerappare än vad Shazaam är. Sen är det ju alltid så att om man har fans via musiken som både Shazaam och jag har, så har man fans som aldrig vill säga att man förlorade. Kolla min första battle mot O-Hund, där var en jävla massa av mina fans som gick in och skrev att jag vann den, fast jag personligen vet att jag förlorade den. Och det är lite så när man går in på vilken Shazaam-battle som helst. Det är typ tio hatkommentarer och en som skriver ”Shazaam är överlägsen”. Fanboys är inte värt ett skit, jag hatar själv mina fans och tycker de är fittor.
Oj, får jag skriva det?
- Ja för fan, skriv vad du vill. Det kommer säkert bli en rolig battle, men det kommer sluta med att han slutar rappa på svenska, på samma sätt som Bowers slutade rappa på svenska så fort jag utmanade honom i en battle.
Vad använder du för att fixa den där frisyren?
- Vatten och D:fi-vax.

 

Revolver (till vänster i bild), en av kvällens debutanter.

Du är ju en av debutanterna ikväll, hur känner du att din battledebut har gått?
- Den gick sjukt bra. Jag tror att jag råkade avliva honom faktiskt.
Så han kommer behöva uppsöka en begravningsbyrå nu?
- Det kan han ju inte göra, eftersom han är död. Nej då, han var faktiskt grym. Props till David Hasslahof!
Är det någon särskild revolver du refererar till med ditt namn?
- Jag vet inte var det kommer ifrån faktiskt, det bara passar mig.
Hur bra kompis är du med Rappare I Samverkan?
- Jag är barndomskompis med Mr Cool, sen vi var fem år.
Så det var din ingångsbiljett till battlescenen?
- Yes. Vi bondade över att vi båda hade tappat samma tänder. Och då började vi rappa.
När ser vi dig i en battle nästa gång?
- När någon jävel vågar utmana mig.

 

Jimmy Pistol, en av kvällens arrangörer och host.

Du är med som arrangör för första gången ikväll, hur tycker du att det gick?
- Det gick jättebra, det är slutsålt och fullt hus, bra ös och publiken var med. Organisationsmässigt var det stressigt i slutet men vi pusslade ihop det bra så allt funkade.
Du hostade lite också. Kommer du fortsätta battla eller ska du bli en ny medlem i Stics host crew?
- Jag hostade inte lite. Jag hostade alla battles utom en, vilket gör det till rätt mycket. Jag kommer inte lägga ner battlandet, jag är lite trött på det men jag battlar om tre veckor i Stockholm. Hosta vet jag inte om det är min grej, jag tycker det är fetare att battla.
Vad är det för battle i Stockholm om tre veckor då?
- Den har varit spikad i tre månader snart, det är jag mot PziClone på engelska. Det blir också Topic mot Ydebrinkarn och Nomad mot NickoMack.
Vilken pistol är du? Vapentyp och motivering tack!
- Hagelbössa.
Varför då?
- För att det är en hagelbössa.

Forum: [Övrigt] Whoa hänger med The O-Zone Battles på Klaffbron

Läs mer:

Kommentarer

   
2011-12-11 23:36
Kul! Mer sånt här tack!
2011-12-11 23:51
Man måste inte säga no homo längre va? Den 3nden är väl över?
2011-12-11 23:54
hahahaha rolig läsning. tom samuelsson for president!
2011-12-12 2:49
gggg_hatt skrev:
Kul! Mer sånt här tack!
2011-12-12 3:27
Den stora frågan är varför alla i RIS har exakt likadant skägg..
2011-12-12 10:33
soft
2011-12-12 20:52
NuMessiah skrev:
Man måste inte säga no homo längre va? Den 3nden är väl över?
Newkid sa det i p3 i förrgår, så ja, trenden är officiellt över.
2011-12-12 21:21
scrotum skrev:
NuMessiah skrev:
Man måste inte säga no homo längre va? Den 3nden är väl över?
Newkid sa det i p3 i förrgår, så ja, trenden är officiellt över.


Skönt tycker jag. Det var så bökigt att behöva droppa ett "no homo!" så fort man råkade nudda en annan man med armbågen i Icakön eller möta en mansblick på bussen.

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Övrigt] Whoa hänger med The O-Zone Battles på Klaffbron för att kommentera!