Tinitus & Ted – Ett Monster

Tinitus & Ted är en duo från Järfälla i Stockholm som har hängt med på den svenska hiphopscenen sedan slutet av 1999. Under början av 2000-talet skapade man sig ett hyfsat stort namn på nätet, mycket tack vare mp3-släpp som Regnet Inom Oss och Kvinnan Från En Annan Värld samt förstaplatsen i 2003 års ”Show Sthlm” (en prestigefylld ungdomstävling som tidigare även har vunnits av bl.a. The Narcs och Mofeta).

Trots framgångarna väntade dock Tinitus & Ted med att släppa någon fullängdare och koncentrerade sig istället på att slipa vidare på de egna färdigheterna, vilket bland annat visade sig genom en andraplats för Ted i tävlingen ”Årets Rappare” 2005. Ungefär samtidigt började man dessutom att turnera allt flitigare runt om i landet, vilket har bidragit till att man idag snarare ser sig som ett liveband än studioband.

Efter otaliga uppträdanden, var sitt mixtape (Teds Backning 2006 respektive Tinitus Örongodis 2008), samt samarbeten med artister/producenter som t,ex. Henok, Adam Tensta, Lasse Fabel, Samson for president, Rebel Youth Band och Emil Pettersson, har tiden nu äntligen blivit mogen för de två rapparna att släppa sin första riktiga gemensamma release.

Veckans mp3, Ett Monster, är en försmak på den kommande debutskivan som beräknas att släppas i december under titeln Tinitus & Ted. Låten är producerad av Tinitus och är, precis som resten av gruppens musik, teknisk svensk hiphop med melodiösa, skitiga och elektroniska inslag.

Direktlänk för nedladdning

Relaterade länkar:
myspace.com/rapperted
myspace.com/tinitusnr1
tinitusochted.blogg.se
Snippets från kommande albumet

Forumtråd: Veckans MP3: Tinitus & Ted – Ett Monster

Läs mer: