Format – Fåren följer flocken

FormatFormat är en rappare, producent, dj, sångare och toastare från Uppsala som skapade sig ett namn tillsammans med Dödfödd och DJ Mat i gruppen Mat åt far redan under andra halvan av 1990-talet.

Utöver Mat åt far har denna veteran hunnit vara med i en rad olika projekt under årens lopp, såsom Moder Jords Massiva, Kollektiv Kanalisering, Lugn Oro, De elaka bröderna, Fraseri, Öppenhjärna, Äppelhjärna och Subversiv Skit, men just nu är det solokarriären som ligger i fokus.

Under den senaste tiden har Format koncentrerat sig på sitt kommande mixtape Knuten näve krossar rak handflata, som kommer att bli en salig blandning av hiphop, reggae, dancehall och lite mer elektroniska dansmusikprylar. Bland producenterna kommer namn som Scorpio, Formats bror Manuel, Emil Söderberg & Jonas Månsson (Majotunes) att dyka upp, och spikade gästartister är bl.a. Storsien, Mächy, Keri Howe och I Mosa.

Veckans mp3, Fåren följer flocken, framförs över 2007 års svenska riddim Majestic, som är producerad av Scorpio & Sting från Pleasure Beat. En rytm som för övrigt har voicats av storheter som artister som Luciano, Junior Kelly, Norris Man &  Jah Mason tidigare. Allt är inspelat och mixat av Emil Söderberg med hjälp av Format i See & Hear-studion. På låten hörs även Storsien och Keri Howe, som hjälper till och körar.

Direktlänk för nedladdning

Relaterade länkar:
www.myspace.com/formataktabra
www.myspace.com/lugnochoro
www.myspace.com/formatstorsien
www.myspace.com/kollektivkanalisering
www.myspace.com/fariasbavarias
www.myspace.com/deelakabroderna
www.myspace.com/matatfar

Forumtråd: Veckans MP3: Format – Fåren följer flocken

Läs mer: