Zacke feat. Kihlen – Förlorad Generation

Snackar vi svensk hiphop från norrland så nämner de flesta personer idag artister som Supersci, Movits! och Soul Supreme. För fyra år sedan hade dock de flesta förmodligen även adderat Luleåbon Zakarias Lekberg aka Zacke till namnskaran.

Låten Söndagmorgon från demoplattan Var Här skapade nämligen rejäl hype på nätet under 2004 och är ännu idag en av de mest flitigt nedladdade låtarna i vårat mp3-arkiv. Senare samma år teamade rapparen dessutom upp med producenten Emil Pettersson, vilket resulterade i det rejäla genombrottet.

Vinyl-EP:n Färdighaft, som bar på hitarna Anna På Galej och Färdighaft, banade inte bara vägen för en hel del speltid på dansgolv, P3 och ZTV, utan bland annat också en spelning på Hultsfredsfestivalen. Mats Nileskär lovordade Zacke, likaså P3s musikchef (menade att Anna På Galej var 2004 års fjärde bästa låt) och klassiska hiphopsidor som Streetzone och Svenskunderjord, men rätt som det var så slutade artistens namn att dyka upp i tv, radio- och media. Vad var det egentligen som hände?

Ryktet sade att norrlänningen hade stängt in sig uppe i Norrbotten för att jobba på sin solodebut Visst Är Det Vackert, och uppgifterna kom också att bekräftas när 25-åringen dök upp i maj 2008 med singeln BS. Idag, ett par månader senare, har det nu blivit dags för en exklusiv låt på Whoa i väntan på nästa singelrelease från den kommande fullängdaren. Veckans mp3, Förlorad Generation, är en frågeställning till den egna generationen och de föregående. Med sig på låten har han Kihlen från Snook, som även har producerat.

Direktlänk för nedladdning

Myspace: www.myspace.com/zackemusik
Hemsida: www.zackemusik.se

Forumtråd: Veckans MP3: Zacke feat. Kihlen – Förlorad Generation

Läs mer: